23.01.2016 23:10

Brāļiem Dukuriem dubultuzvara Vistleras trasē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tomass Dukurs otro reizi sezonā iekļuvis Pasaules kausa posma labāko trijniekā Tomass Dukurs otro reizi sezonā iekļuvis Pasaules kausa posma labāko trijniekā Einārs Binders

Sestdiena bija lieliska diena Latvijas skeletonistiem. Vairākas stundas pēc tam, kad Lelde Priedulēna kļuva par pasaules junioru čempioni, viņas novadnieki siguldieši Martins un Tomass Dukuri izcīnīja pirmās divas vietas Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensībās Vistleras trasē Kanādā.

Sezonas līdera Martina Dukura sīvākais konkurents šoreiz bija viņa brālis. Pirmajā braucienā Martins sasniedza ne tikai labāko rezultātu, bet arī jaunu trases rekordu un tuvāko sekotāju Tomasu apsteidza par 0,33 sekundēm. Trešajā pozīcijā esošais amerikānis Metjū Antuāns no līdera atpalika par pussekundi.


Otrajā braucienā Tomass bija par sekundes piecām simtdaļām ātrāks par jaunāko brāli, kas gan neļāva apdraudēt viņa uzvaru, taču ar labāko rezultātu un vēlreiz labotu trases rekordu pārliecinoši nosargāja otro vietu – viņam augstāko šosezon (iepriekš bija arī viena trešā vieta).

Trešajā pozīcijā ierindojās Suņbins Juns no Dienvidkorejas, kurš Martinam Dukuram zaudēja 0,93 sekundes, bet Antuāns pēc otrā mēģinājuma noslīdēja uz ceturto pozīciju (+1,23 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc sešiem posmiem M.Dukurs ar sešām uzvarām savācis maksimālu punktu summu 1350. Otrais ir korejietis Juns (1140 p.), bet Tomass Dukurs ar 1138 punktiem pakāpies uz trešo vietu, apsteidzot vācieti Akselu Jungu (viņam Vistlerā tikai devītā vieta un 1122 punkti).

Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējais septītais posms skeletonā vīriem un dāmām norisināsies 5. februārī Sanktmoricas trasē Šveicē. Tajā tiks sadalītas arī Eiropas čempionāta medaļas.

Iepriekš:

Skeletoniste Priedulēna izcīnījusi pasaules junioru čempiones titulu