23.01.2016 16:40

Skeletoniste Priedulēna izcīnījusi pasaules junioru čempiones titulu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Skeletoniste Priedulēna izcīnījusi pasaules junioru čempiones titulu ekrānšāviņš no ibsf.org

Skeletoniste Lelde Priedulēna no Siguldas sestdien Vinterbergas trasē Vācijā izcīnīja pasaules junioru čempionāta zelta medaļu. Latvijas sportiste savu pārākumu pār konkurentēm apliecināja, sasniedzot labākos rezultātus abos braucienos.

Divu braucienu summā 22 gadus vecā Lelde otrās vietas ieguvēju Kimberliju Bosu no Nīderlandes apsteidza par 0,35 sekundēm. Trešajā vietā 0,54 sekundes aiz čempiones ierindojās Anna Fernšteda no Vācijas, bet astoto vietu 23 dalībnieču konkurencē ieņēma otrā Latvijas pārstāve Endija Tērauda, kura Priedulēnai zaudēja 1,33 sekundes.


Kā zināms, šosezon Lelde Priedulēna bija izcīnījusi četras otrās vietas rangā zemāk esošajā Starpkontinentālā kausa izcīņas posmos, bet Pasaules kausa pirmajos trijos posmos iekļuva labāko sešniekā, vienreiz iegūstot ceturto vietu.

Pasaules čempionātā skeletonā junioriem sestajā vietā ierindojās Ivo Šteinbergs. Braucienos viņš sasniedza piekto un sesto rezultātu un summā uzvarētājam Ņikitam Tregubovam no Krievijas zaudēja 1,09 sekundes.

Devīto vietu ieņēma Krists Netlaus (+2,07 sekundes), bet Kristaps Zeila pirmajā braucienā palika 26. pozīcijā un otrajam mēģinājumam nekvalificējās.