20.01.2016 21:57

Mārupē un Saulkrastos LBL pirmo posmu pabeidz ar uzvarām, carnikaviešiem sāpīgs zaudējums

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupē un Saulkrastos LBL pirmo posmu pabeidz ar uzvarām, carnikaviešiem sāpīgs zaudējums arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrās un trešās divīzijas pirmā posma spēles šajās dienās aizvadījušas trīs Pierīgas komandas. Mārupes un Saulkrastu basketbolisti, kuri jau iepriekš bija nodrošinājuši tiesības turpināt cīņu par medaļām, guva kārtējās uzvaras. Savukārt Carnikavas komandas liktenis nu ir konkurentu rokās.

LBL otrās divīzijas B grupas turnīra pēdējā kārtā Mārupes sporta centra basketbolisti trešdien savā laukumā uzņēma "Valmiera/Ordo-2" vienību un izcīnīja pārliecinošu uzvaru 86:67. Tiesa, pirmajā puslaikā mājinieku pārsvars reti pārsniedza divu precīzu metienu tiesu. Toties pēc lielā pārtraukuma viņi veica izrāvienu 16:2 un iekrāja izšķirošo pārsvaru 59:40.


Mārupiešu rindās rezultatīvākie bija Jānis Ramšs (20 punkti), Nauris Metnieks (19) un Mārtiņš Zemturis (15).

B grupas turnīra tabulā Mārupes komanda finišēja otrajā vietā aiz "VEF skolas" – abām bija pa 13 uzvarām 16 spēlēs, bet vefiešiem bija labāka savstarpējo spēļu bilance.

Ar panākumu – vienpadsmito 16 spēlēs – starpfinišu LBL trešās divīzijas B grupā sasniedza Saulkrastu komanda. Mājas mačā pret Madonas bērnu un jaunatnes sporta skolu laukuma saimnieki jau pirmā puslaika beigās panāca 20 punktu pārsvaru un otrajā tuvāk par desmit punktiem pretiniekus nepielaida – 73:59.

Edgars Brumermanis guva 23, Jānis Lāčaunieks 17 un Kristaps Odziņš 16 punktus. Atkarībā no citu komandu pēdējo spēļu iznākumiem saulkrastieši pirmo posmu pabeigs otrajā vai trešajā vietā.

Otrai LBL3 spēlējošajai Pierīgas komandai no Carnikavas izredzes iekļūt starp piecām labākajām komandām A apakšgrupā un desmit labākajām visā turnīrā varēja palielināt uzvara pār vienu no līdervienībām sporta klubu "Jaunpils".

Izbraukuma spēlē carnikavieši otrajā ceturtdaļā pārņēma vadību un to saglabāja līdz pat pamatlaika pēdējai minūtei, kad mājinieki guva uzvaras grozu un izcīnīja minimālu uzvaru 62:61. Viesu labā Jānis Ābols guva 15 un Rolands Dovgjallo 13 punktus.

Ar deviņām uzvarām un deviņiem zaudējumiem Carnikavas basketbolisti A apakšgrupā šobrīd ieņem piekto vietu, taču vienu pozīciju zemāk esošajam Daugavpils novada basketbola klubam ir astoņas uzvaras, viena spēle rezervē un labāka savstarpējo spēļu bilance. Tas, vai carnikaviešiem izdosies iekļūt LBL3 labāko komandu pulkā, kļūs zināms šīs nedēļas beigās.

LBL otrās un trešās divīzijas otrajā posmā katra komanda aizvadīs divu apļu turnīru pret otrās apakšgrupas komandām, labākās astoņas komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Vienu vietu play off turnīrā iegūs arī pārējo klubu turnīra pirmās vietas (respektīvi, vienpadsmitās) ieguvēji.