17.01.2016 16:42

Kivlenieks un Šici veiksmīgākie Pasaules kausa posmā Oberhofā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kivlenieks un Šici veiksmīgākie Pasaules kausa posmā Oberhofā ekrānšāviņš no liveplus.digotel.com

Trešā vieta, ko izcīnīja siguldieši Andris un Juris Šici Sprinta kausa sacensībās, bija Latvijas kamaniņu braucēju lielākais panākums Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā Oberhofas trasē Vācijā. Divnieku sacensībās viņi ieņēma piekto vietu, bet ceturtais starp vīriem bija Inārs Kivlenieks.

Vīru sacensībās Inārs Kivlenieks pēc pirmā brauciena bija sestajā pozīcijā, bet otrajā spēja pakāpties par divām vietām, sasniedzot sezonas labāko rezultātu. Uzvarētājam Feliksam Loham no Vācijas viņš summā zaudēja sekundes septiņas desmitdaļas. Trīs pārējie Latvijas kamaniņu braucēji ieņēma vietas otrā desmita beigās – 18. Riks Kristens Rozītis, 19. Artūrs Dārznieks, 20. Kristaps Mauriņš.


Divnieku ekipāžu sacensībās brāļi Šici pirmajā braucienā uzrādīja desmito laiku, taču lieliski veica otro mēģinājumu un pakāpās uzreiz par piecām pozīcijām 1,346 sekundes aiz uzvarētājiem vāciešiem Tobiasa Vendla/Tobiasa Arlta. Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels ierindojās 17. vietā, bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pēc lieliskā starta iepriekšējā posmā Siguldā šoreiz pirmajā braucienā gandrīz piedzīvoja kritienu un palika pēdējā 20. vietā.

Visbeidzot dāmu konkurencē krimuldiete Elīza Cauce ieņēma septīto vietu. Uzvarētājai Tatjanai Hifnerei viņa divu braucienu summā zaudēja 0,701 sekundi. Savukārt siguldiete Ulla Zirne, startējot tikai otrajā Pasaules kausa izcīņas posmā šosezon, palika 20. vietā.

Posma noslēguma notika Sprinta kausa sacensības, kurās pa 15 posma labākajiem sportistiem veica vienu braucienu. Andris un Juris Šici izrādījās trešie labākie aiz abām spēcīgākajām Vācijas ekipāžām. Elīza Cauce starp dāmām ieņēma sesto vietu, bet Inārs Kivlenieks šoreiz bija divpadsmitais.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc sešiem posmiem no Latvijas kamaniņu braucējiem visaugstāk ir brāļi Šici, kuriem starp ekipāžām ir sestā lielākā punktu summa. Gudramovičs/Kalniņš un E. Cauce ir astotajā vietā, bet I. Kivlenieks trīspadsmitais.

Janvāra beigās Kēnigzē trasē notiks pasaules čempionāts kamaniņu sportā, kam sekos vēl trīs Pasaules kausa posmi.