18.01.2016 12:59

Pierīgas novadu sporta spēles sāksies ar prāta spēļu turnīriem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novadu sporta spēles sāksies ar prāta spēļu turnīriem arhīvs

Novadu sporta vadītāju sapulcē apstiprināts 2016. gada Pierīgas novadu sporta spēļu kalendārs un nolikums. Kalendārā iekļautas sacensības 17 sporta veidos un disciplīnās, kā arī tradicionālās Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēles, kas šoreiz paredzētas 17. jūnijā Baldonē.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada kalendāru būtiskas izmaiņas Pierīgas novadu sporta spēlēs nav ieviestas. Tās sāksies ar galda spēļu turnīriem – 14. februārī Mālpilī notiks šaha turnīrs, 20. februārī Salaspilī sacentīsies dambretisti, bet jau dienu vēlāk Ulbrokas sporta kompleksā paredzēts galda tenisa turnīrs.


Vēl februāra beigās Ķeipenē, Plaužu ezerā paredzētas zemledus makšķerēšanas sacensības, portālu "Apriņķis.lv" informēja Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldē.

Martā plānoti telpu futbola priekšsacīkšu un fināla turnīri, maijā – sacensības florbolā, orientēšanās sportā un kalnu riteņbraukšanā, jūnijā – pludmales volejbolā, septembrī – vieglatlētikas krosā, basketbolā vīriem un novusā, oktobrī – volejbolā vīriem un dāmām, šautriņu mešanā un peldēšanā, bet novembrī – zolītē.

Jāpiezīmē, ka kalendārā iespējamas izmaiņas laika apstākļu (piemēram, sacensībām zemledus makšķerēšanā) vai sakarā ar vēl neskaidriem sporta veidu federāciju sacensību kalendāriem.

Kā zināms, pērn trešo gadu pēc kārtas kopvērtējumā visai pārliecinoši uzvarēja Mārupes novads, kas summā savāca 204 punktus. Labāko trijniekā, tāpat kā divus iepriekšējos gadus, iekļuva arī Babīte (191) un Ropaži (181), bet godalgoto sešnieku noslēdza Stopiņi (176), Salaspils (168) un Baldone (163 p.).