16.01.2016 18:38

Mārupes basketbolisti uzvar mājās, carnikavieši zaudē viesos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes basketbolisti uzvar mājās, carnikavieši zaudē viesos arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrās un trešās divīzijas turnīru pirmā posma priekšpēdējās spēles sestdien aizvadīja divas Pierīgas basketbola komandas. Pie kārtējā panākuma tika Mārupes sporta centra basketbolisti, bet Carnikavas vienība viesos piedzīvoja zaudējumu ar viena punkta starpību.

Mārupieši savā laukumā uzņēma Rīgas Tehniskās universitātes komandu. Pirmo puslaiku mājinieki pabeidza ar 14:3 spurtu, kas ļāva viņiem atpūtā doties ar solīdu 46:27 pārsvaru. Taču trešajā ceturtdaļā studenti sarīkoja iespaidīgu pakaļdzīšanos, un pirms spēles pēdējā posma no mārupiešu pārsvara gandrīz nekas nebija palicis (56:52).


Mājiniekiem pretinieku ofensīvu tomēr izdevās piebremzēt un svinēt 12. uzvaru sezonas 15 spēlēs – 78:66. Mārupes komandas labā Jānis Ramšs guva 26 un Toms Straudovskis 12 punktus. LBL2 B grupas tabulā pirms pēdējās kārtas viņi ieņem otro vietu.

LBL trešās divīzijas A grupas turnīra priekšpēdējo spēli Carnikavas basketbolisti viesos pret Daugavpils novada komandu un, tieši tāpat kā abu klubu savstarpējā spēlē oktobrī, ar 74:73 uzvarēja daugavpilieši. Cīņas lielāko daļu vadībā bija laukuma saimnieki, viņu lielākais pārsvars bija 14 punkti (42:28).

Taču otrā puslaika vidū carnikavieši pārņēma vadību, un vēl trīs minūtes līdz pamatlaika beigām viņiem bija 72:65 pārsvars. Taču vairākas viesu kļūdas un neprecīzi metieni uzbrukumā ļāva mājiniekiem starpību likvidēt un 29 sekundes līdz beigām arī gūt uzvaras grozu. Carnikavas komandas labā Jānis Ābols guva 26 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, Ivaram Lubānam 17 punkti.

Turnīra tabulā Carnikavas basketbolisti ar deviņām uzvarām 17 spēlēs ieņem piekto vietu – pēdējo, kas garantē vietu LBL3 desmit labāko komandu turnīrā. Taču Daugavpils novada komandai, kam ir viena uzvara mazāk, toties ir pozitīva bilance pret carnikaviešiem. Deviņas uzvaras un viena spēle rezervē ir arī "Ezerzeme/Rēzekne" vienībai.

LBL pirmā posma pēdējās spēles Pierīgas basketbola komandas aizvadīs nākamās nedēļas sākumā – otrdien Saulkrastu komanda savā laukumā uzņems Madonas bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņus, bet trešdien carnikavieši viesosies pie sporta kluba "Jaunpils" un mārupieši savās mājās spēlēs ar "Valmiera/ORDO-2" vienību.