11.01.2016 14:13

Stopiņu handbolistes izcīna uzvaru, volejbolisti piedzīvo zaudējumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Jaunā gada pirmās spēles nedēļas nogalē aizvadījušas Latvijas handbola un volejbola čempionātos spēlējošās Pierīgas komandas no Stopiņiem, Mārupes un Salaspils.

Nacionālajā līgā jaunā gada pirmajā spēlē "LSPA/Stopiņi" volejbolisti savā laukumā Ulbrokā uzņēma volejbola klubu "Ventspils" un piedzīvoja zaudējumu 1:3 (24:26, 26:24, 17:25, 16:25). Stopiņu komandai šī bija trešā neveiksme sezonas astoņās spēlēs, un turnīra tabulā viņi ar 16 punktiem ieņem trešo vietu. Pa 20 punktiem ir augstāk esošajiem Aizkraukles un Ventspils volejbolistiem.


Sestdien atsākās arī Nacionālās volejbola turnīrs dāmām, kurā visai veiksmīgi spēlē Mārupes sporta centra komanda. Mārupietes tikās ar "Madona/Heta" vienību un guva pārliecinošu uzvaru trijos setos – 3:0 (25:20, 25:17, 25:16). Ar sešām uzvarām deviņos mačos Mārupes komanda tabulā ir ceturtajā pozīcijā.

Latvijas dāmu handbola čempionātā bez zaudējumiem turpina cīnīties Stopiņu novada handbola komanda. Jauno gadu stopiņietes iesāka ar uzvaru 33:27 viesos pār "REIR Dobele" vienību, kas viņām bija devītais panākums 11 spēlēs. Uzvarētāju labā Elita Ekkerte guva deviņus, Elza Seržante un Lana Nikolajeva – pa septiņiem un Ivita Asare – sešus vārtus.

Salaspils sporta namā sacentās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas un Salaspils sporta skolas handbolistes. Salaspilietes otrā puslaika sākumā bija vadībā 18:14, taču nākamo septiņu minūšu laikā ielaida sešus vārtus pēc kārtas un atspēlēties vairs nespēja – 31:35. Zīmīgi, ka LSPA studentēm šī bija pirmā uzvara sezonas 11 spēlēs. Mājiniecēm deviņus vārtus guva Dace Potapova, pa sešiem – Laura Elīza Vītola un Inese Umjarova.

Virslīgas turnīra tabulā Stopiņu NHK ir pārliecinošas līderes (20 punkti 11 spēlēs), par septiņiem punktiem apsteidzot tuvākās sekotājas Ludzas sporta kluba "Latgols" handbolistes. Salaspils sporta skolas komandai ir seši punkti 11 mačos un priekšpēdējā piektā vieta.