10.01.2016 20:45

Ķekavas florbolistes un Ulbrokas florbolisti dramatiskās cīņās pārspēj čempionus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas florbolistes un Ulbrokas florbolisti dramatiskās cīņās pārspēj čempionus www.floorball.org; video - floorballnews.lv

Aizraujošās galotnēs uzvaras pār pašreizējiem valsts čempioniem "Elvi" florbola līgas spēlēs svētdien izcīnīja dāmu florbola klubs "Ķekava" un Ulbrokas/florbola skolas "Masters" vīru komanda. Veiksmīgu nedēļas nogali aizvadījuši arī "Ķekavas Bulldogs" kluba florbolisti, kā arī vairākas citas Pierīgas komandas.

FK "Ķekava" un "Rubenes" spēles pirmā puse svētdien laukuma saimniecēm ķekavietēm bija pagalam neveiksmīga, un, ielaidušas piecus vārtus pēc kārtas, viņas pēc divām trešdaļām bija nonākušas zaudētājās 2:6. Taču Ķekavas florbolistes paveica teju neiespējamo – nepilnas astoņas minūtes līdz beigām izlīdzināja rezultātu, bet 92 sekundes pirms finālsvilpes guva uzvaras vārtus – 7:6. Par mača galveno varoni kļuva Laura Skujevska, kura FK "Ķekava" labā guva četrus vārtus, tajā skaitā abus pēdējos.


Līdz ar otro uzvaru pār čempionēm šosezon Ķekavas klubs palielinājis pārsvaru pār tuvākajām sekotājām līdz sešiem punktiem – 28 pret 22 (pēc 10 aizvadītām spēlēm). Piekto vietu sešu komandu konkurencē ieņem "Ķekavas Bulldogs" dāmas (9 p.). Jau pirmdien "buldodzes" ''Kekavā sacentīsies ar "Rīgas lauvām", bet otrdien pie FK "Ķekava" florbolistēm viesosies florbola klubs "NND".

Divas spēles nedēļas nogalē aizvadīja Ulbrokas/FS "Masters" florbolisti. Sestdien viņi savā laukumā uzņēma Talsi/"Krauzers" vienību un pēdējās 15 minūtēs salauza sāncenšu pretestību – 10:5. Pa četriem rezultativitātes punktiem nopelnīja Kārlis Bulāns, Ēriks Akulovs (abiem 3+1) un Kaspars Šķēls (1+3).

Svētdien Ulbrokas florbolisti viesojās pie Latvijas čempioniem Cēsu kluba "Lekrings" spēlētājiem. Pirmajās septiņās minūtēs ielaiduši divus vārtus, viesi atbildēja ar četriem precīziem metieniem pēc kārtas. Trešajā trešdaļā cēsnieki prata rezultātu izlīdzināt, taču 57 sekundes līdz beigām ielaida sestos vārtus – 6:5 Ulbrokas/FS "Masters" labā. Kārlis Bulāns izcēlās ar diviem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Par nelielu pārsteigumu parūpējās "Ķekavas Bulldogs" vīru komanda, kas divu "Elvi" līgas pastarīšu savstarpējā spēlē, trešajā periodā iemeta četrus vārtus pēc kārtas un ar 7:3 pārspēja florbola klubu "Bauska", gūstot tikai trešo uzvaru sezonā. Renāts Degins guva divus vārtus un vienreiz rezultatīvi piespēlēja. Diezgan tuvu uzvarai "buldogi" bija arī svētdien izbraukumā pret Kocēnu "Rubeni". Vēl trešās trešdaļas vidū viņi bija vadībā 3:2, taču tad ielaida trešos vārtus, bet pagarinājumā arī ceturtos – 3:4.

"Elvi" līgas turnīra tabulā divi šīs nedēļas panākumi Ulbrokas/FS "Masters" florbolistiem palīdzējuši pakāpties uz otro vietu – 34 punkti 18 spēlēs. Tāda pati bilance ir vēl divām komandām, bet līderi ar 45 punktiem ir Lielvārdes florbolisti. "Ķekavas Bulldogs" saglabā pēdējo 12. vietu (9 p.), taču samazinājuši starpību ar priekšā esošajiem baušķeniekiem līdz sešiem punktiem.

Latvijas pirmās līgas turnīrā sporta kluba "Babīte" komanda Spuņciemā uzņēma Cēsu "Lekrings-1" vienību un svinēja uzvaru pēcspēles metienu sērijā 3:2. Centra grupas turnīra tabulā Babītes florbolisti ar 24 punktiem 13 spēlēs ieņem trešo vietu.

Vairākas spēles ar Pierīgas klubu piedalīšanos aizvadītas Rīgas atklātajā florbola čempionātā. Pārliecinošāko uzvaru sezonā svinēja Carnikavas klubs, kas, cīnoties par vietu starp septiņām labākajām komandām un ceļazīmi uz Superlīgu, ar 9:1 sagrāva "Rīgas lauvas". Pārliecinoša uzvara arī florbola klubam "Ikšķile" – 9:3 pār "dtg.lv" vienību. Savukārt "Inčukalns Coyoti" cieta pamatīgu sakāvi – 1:8 pret "ZSV/Blindsave" florbolistiem.

Turnīrā tabulā, kad līdz pirmā posma beigām komandām atlicis pa 2–4 spēlēm, otro vietu ieņem Saulkalnes komanda (23 punkti), FK "Ikšķile" ir ceturtajā (19 p.), Carnikava – devītajā (13 p.) un "Inčukalns Coyoti" – desmitajā pozīcijā (13). Kā zināms, septiņas labākās komandas kvalificēsies Superlīgas turnīram, kas garantē vietu izslēgšanas turnīrā, bet pārējās sacentīsies Cerību līgas turnīrā.