11.01.2016 09:24

Garkalnes autotrasē Upesciemā atklāta ziemas autokrosa sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Garkalnes autotrasē Upesciemā atklāta ziemas autokrosa sezona Egons Ansbergs

Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) folkreisa Ziemas kausa pirmajās sacīkstēs Garkalnes autotrasē Upesciemā uzvaru guva cēsnieks Ritvars Kārkliņš, bet LAF Krosa komisijas kausu ar uzvaru sācis Edijs Ošs.

Portāls "Autocross.lv" vēsta, ka folkreisā finālbraucienā Ritvars Kārkliņš ilgi kontrolēja situāciju, taču brauciena noslēguma daļā viņu noķēra rīdzinieks Mārtiņš Spīķis. Kamēr abi cīnījās savā starpā par uzvaru, līderiem pietuvojās arī uz pjedestālu pretendējušie Emīls Baltaiskalns no Aizputes un mājinieks Raivis Biezais no Lansgtiņiem. Tuvojoties finišam, kvartets savā starpā sīvi spēkojās, tomēr secība vairs nemainījās – finišā pirmais Kārkliņš, aiz viņa Spīķis, Baltaiskalns un Biezais.


Komandu vērtējumā uzvarēja "Streamline Racing" vienība, kuru pārstāv Kārkliņš, Mārtiņš Starks un pēdējā brīdī pievienotais cēsnieks Rihards Dainis. Labākais starp junioriem bija vienīgais braucējs šajā kategorijā – jelgavnieks Matīss Pelēnis.

Krosā pārliecinošu uzvaru svinēja Edijs Ošs no Rīgas. Bez sīvām cīņām tika sadalītas arī pārējās vietas uz pjedestāla – otrais Juris Zembergs no Ogres, trešais – Raimonds Lastmanis no Lielvārdes.

Vairāk foto no sacīkstēm skatīt šeit.

LAF folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas kausa nākamais posms jau šīs nedēļas beigās – svētdien Valmierā, Brenguļu autotrasē.

Jāatgādina, ka folkreisa pamatnoteikums ir visai vienkāršs: tas ir tautas sports ar zemām izmaksām, ko kontrolē ar obligātu mašīnu pārdošanu par 950 eiro, ja tai ir pircējs. Tas nozīmē, ka jebkurš – konkurents, skatītājs – var iegādāties jebkuru sacensībās startējušo auto par 950 eiro. Mašīnas īpašnieks nedrīkst atteikties no šī darījuma, pretējā gadījumā draud diskvalifikācija un soda sankcijas.

Šāds nosacījums liek mašīnu būvētājiem un braucējiem ievērojami apdomāt ieguldījumus tehnikas būvniecībā. Tā rezultātā mašīnas saglabā savu tehnisko vienkāršību, pieejamību, konkurences līdzvērtību, kā arī veicina tehnisko radošumu, inženieriem cenšoties uzbūvēt lētus, taču efektīvus risinājumus cīņām par uzvaru.