10.01.2016 14:58

Latvijas kamaniņu braucēji Siguldas posmam pieliek punktu ar sudrabu stafetē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kamaniņu braucēji Siguldas posmam pieliek punktu ar sudrabu stafetē ekrānšāviņš no liveplus.digotel.com

Pasaules kausa izcīņas piektais posms kamaniņu sportā Siguldā noslēdzies ar Latvijas komandas izcīnīto otro vietu stafešu sacensībās. Mājinieku sastāvā šoreiz startēja krimuldiete Elīza Cauce, siguldietis Artūrs Dārznieks un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš no Sējas novada, kuri dienu iepriekš bija otrie divnieku ekipāžu sacensībās.

Ar sarežģīto Siguldas trasi pilnībā tikt galā neizdevās nevienai no desmit startējušajām komandām. Finišēja tikai deviņas, un pa lielākai vai mazākai kļūdai gadījās visiem. Vismazāk neprecizitāšu bija Vācijas kamaniņu braucējiem, kuri uzrādīja rezultātu divas minūtes un 14,386 sekundes. Uzvarētāju rindās startēja Tatjana Hifnere, Felikss Lohs un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts.


Mājinieki, būdami līderi stafetes Pasaules kausa kopvērtējumā, startēja pēdējie un finišu sasniedza ar otru labāko laiku, vāciešiem zaudējot 0,216 sekundes. Aiz latviešiem palika krievi (+0,371 s), amerikāņi (+0,623 s) un kanādieši (+0,910 s).

Latvijas kamaniņu braucēji izcīnījuši otro vietu visās trijās šīs sezonas komandu stafešu sacensībās un ar 255 punktiem saglabā pirmo vietu kopvērtējumā. Viņiem seko Vācija (246 p.), ASV (210), Itālija (171) un Kanāda (170).

Iepriekš notikušajās sacensībās vīriem no mājiniekiem labāko desmitniekā izdevās iekļūt vienīgi siguldietim Rikam Kristenam Rozītim, kurš trešajās sacensībās pēc kārtas bija labākais no Latvijas kamaniņu braucējiem. Pēc pirmā brauciena viņš bija pat septītajā vietā, taču otrajā uzrādīja tikai 19. rezultātu un trīs pozīcijas zaudēja – desmitā vieta 0,692 sekundes aiz uzvarētāja titulētā vācieša Feliksa Loha.

Riks Kristens Rozītis finišā neslēpa sarūgtinājumu par neizdevušos otro braucienu: "Neesmu apmierināts ar rezultātu. Patiesībā trases augšdaļu otrajā braucienā izbraucu labāk nekā pirmajā, taču 13. virāžā uzsitos, un tur arī viss ātrums pazuda. Ja būtu nobraucis otro braucienu tāpat kā pirmo, varētu zaudēt 1–2 pozīcijas, ne vairāk. Sezonas galvenais starts vēl priekšā, taču mājas trasē gribējās labāku rezultātu."

Labāko trijniekā vēl iekļuva Semjons Pavļičenko no Krievijas (+0,215 s) un amerikānis Takers Vests (+0,459 s). Inārs Kivlenieks ierindojās 13. vietā (+0,803 s), Artūrs Dārznieks 16. vietā (+0,908 s) un Kristaps Mauriņš 23. vietā (+1,203 s). Inārs Kivlenieks rezumējot startu teica: "Ar rezultātu neesmu apmierināts, vajadzēja labāk. Ir uztaisītas jaunas kamanas, pirmais brauciens bija loti labs, taču otrajā braucienā savācās mazu kļūdiņu virkne. Meklēšu risinājumus, kā tālāk uzlabot rezultātu."

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā līderis ir austrietis Volfgangs Kindls (511 punkti), otrais ar 490 punktiem ir pēdējo triju posmu uzvarētājs Lohs (490), bet no Latvijas kamaniņu braucējiem visaugstāk ir I. Kivlenieks – 152 punkti un 17. vieta.

Pasaules kausa izcīņa turpināsies ar sestā posma sacensībām 16. un 17. janvārī Oberhofā.

Iepriekš:

Gudramovičs un Kalniņš pirmo reizi uz goda pjedestāla, Cauce un Šici – ceturtie