08.01.2016 22:07

Mārupes un Carnikavas basketbolistiem jaunais gads sākas ar panākumiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes un Carnikavas basketbolistiem jaunais gads sākas ar panākumiem Mārupes sporta centrs

Latvijas Basketbola līgas turnīrā uzvaras 2016. gada pirmajās spēlēs piektdien izcīnījuši divi Pierīgas klubi. LBL otrās divīzijas spēlē dramatiskā cīņā pagarinājumā pie panākuma tika Mārupes sporta centra komanda, bet LBL trešajā divīzijā Carnikavas basketbolisti savus pretiniekus sakāva ar 35 punktu pārsvaru.

Mārupieši viesos tikās ar olimpiskā centra "Limbaži" komandu un pamatlaika lielāko daļu bija iedzinējos – lielāko pārsvaru laukuma saimnieki sasniedza trešās ceturtdaļas vidū (60:49). Viesi pirmo reizi vadībā izvirzījās tikai septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām pēc 13:0 izrāviena (73:69), tomēr iegūto pārsvaru viņiem neizdevās nosargāt. Pēdējā pusotrā minūtē viesi pieļāva kļūdu uzbrukumā un ļāva mājiniekiem trīs reizes apdraudēt savu grozu. Šie mēģinājumi gan beidzās neveiksmīgi, un ar 40 minūtēm uzvarētāju noskaidrošanai izrādījās par maz – 79:79.


Pagarinājuma pirmajā minūtē Mārupes komanda ieguva piecu punktu pārsvaru un šoreiz, lai arī ne bez grūtībām, nosargāja uzvaru 88:85. Viesu labā pa 21 punktam guva Mārtiņš Motivāns un Toms Straudovskis. Līdz ar šo panākumu mārupieši panākuši LBL2 B apakšgrupas līderus "VEF skolu" – abām komandām ir pa 11 uzvarām 14 spēlēs.

Krietni vieglāk veicās Carnikavas basketbolistiem izbraukuma spēlē pret Rugāju novada sporta centra komandu. Otrās ceturtdaļas sākumā carnikavieši veica strauju izrāvienu 16:1 un panāca 36:18 pārsvaru. Līdz pirmā puslaika beigām tas pieauga līdz 22 punktiem un turpināja augt arī pēc pārtraukuma – beigās 96:61 Carnikavas labā.

Vairāk nekā pusi punktu uzvarētāju labā divatā guva Jānis Ābols (34) un Rolands Dovgjallo (28). Carnikavas komandai šis bija devītais panākums 16 spēlēs, un divas kārtas līdz pirmā posma beigām carnikavieši A apakšgrupas tabulā ieņem ceturto vietu.