08.01.2016 12:02

Gandrīz visi Latvijas kamaniņu braucēji Siguldā kvalificējas Pasaules kausa pamatsacensībām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gandrīz visi Latvijas kamaniņu braucēji Siguldā kvalificējas Pasaules kausa pamatsacensībām ekrānšāviņš no liveplus.digotel.com

Ar Nāciju kausa izcīņas sacensībām piektdien Siguldā trasē startējis Pasaules kausa izcīņas piektais posms kamaniņu sportā. Kvalifikāciju par tiesībām sestdien un svētdien startēt Pasaules kausa pamatsacensībās veiksmīgi pārvarēja gandrīz visi Latvijas sportisti.

Kā zināms, pasaules ranga kopvērtējums dalību Pasaules kausa pamatsacensībās no latviešiem garantēja tikai Elīzai Caucei un divnieku ekipāžai Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Visiem pārējiem mājiniekiem piektdien bija jāstartē Nāciju kausa izcīņā, kurā rangā zemāk esošie sportisti sacentās par ceļazīmēm uz Pasaules kausa sacensībām.


Mājas trases priekšrocības pamatīgajā salā visveiksmīgāk izmantoja siguldieši Andris un Juris Šici, kuri divnieku ekipāžu sacensībās uzrādīja labāko laiku (42,093 sekundes). Piekto vietu 11 divnieku konkurencē ieņēma Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels (+0,689 s). Viņi, tāpat kā visi pārējie Nāciju kausa izcīņas dalībnieki, kvalificējās Pasaules kausa sacensībām.

Pēc sacensībām Juris Šics atzina, ka, lai arī trasē pieļāvuši mazas kļūdiņas, tomēr brauciens izdevies, un ar rezultātu ir apmierināts. Savukārt Andris Šics piebilda, ka vēlas rītdien veikt divus labus braucienus.

26 vīru konkurencē labāko desmitniekā izdevās iekļūt visiem četriem Latvijas kamaniņu braucējiem. Artūrs Dārznieks izcīnīja trešo vietu (0,372 sekundes aiz uzvarētāja krieva Semjona Pavļičenko), Inārs Kivlenieks – ceturto (+0,408 s), Riks Kristens Rozītis – devīto (+0,509 s) un Kristaps Mauriņš – desmito vietu (+0,544 s).

Divdesmit dāmu cīņā par divpadsmit vietām pamatsacensībās devīto vietu ieņēma siguldiete Ulla Zirne, kurai pēc sezonas pašā sākumā pārciestās traumas automašīnas sadursmē ar alni šis būs pirmais starts Pasaules kausa posmos. Nāciju kausa uzvarētājai Viktorijai Demčenko no Krievijas viņa piektdien zaudēja 0,761 sekundi. Ārpus Pasaules kausa posma dalībnieču skaita palika jaunās kamaniņu braucējas Zelma Bite (17. vieta) un Elīna Žurzdiņa (18. vieta).

Sestdien plkst. 9.10 un 10.30 Siguldā kā pirmās sacensību braucienus veiks dāmas, bet plkst. 12 un 13.20 uz starta stāsies divnieku ekipāžas. Svētdien plkst. 10.15 un 11.50 divi braucieni vīriem, bet plkst. 13.45 aizraujošās stafešu komandu sacensības, kuru kopvērtējumā pēc pirmajiem diviem posmiem ir Latvijas izlase. Abu dienu noslēgumā notiks laureātu apbalvošana.

Brīvdienās sporta līdzjutēji varēs ne tikai priecāties par mūziķu "Jacob Noiman Festival Band" un "Flame&The Roltones" sniegumu, bet arī paši iejusties sportistu lomā, izmēģinot starta rāvienus estakādē. Ieeja sacensības bez maksas.