06.01.2016 15:00

Mārupietis Zvejnieks ielaužas pasaules labāko trīsdesmitniekā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupietis Zvejnieks ielaužas pasaules labāko trīsdesmitniekā www.infoski.lv

Vēsturisku panākumu trešdien guvis Latvijas labākais kalnu slēpotājs mārupietis Kristaps Zvejnieks. Pasaules kausa izcīņas posma sacensībās slalomā Santakaterinā (Itālija) viņš pirmo reizi karjerā kvalificējās otrajai distancei un noslēgumā finišēja 26. vietā.

Sacensībās startēja 75 kalnu slēpotāji, no kuriem otrajam mēģinājumam kvalificējās trīsdesmit labākie. Viņu vidū izdevās iekļūt arī K. Zvejniekam. Viņš distanci veica minūtē un 0,22 sekundēs, kas izrādījās 27. labākais rezultāts. No līdera krieva Aleksandra Horošilova Kristaps atpalika par 1,89 sekundēm.


Otrajā braucienā Zvejnieks uzrādīja 26. rezultātu (1,99 sekundes aiz austrieša Marsela Hiršera) un arī posma kopvērtējumā ieņēma 26. vietu. Otro mēģinājumu nepabeidza divi sportisti, viens tika diskvalificēts. Par sacensību uzvarētāju kļuva M. Hiršers, kuram Kristaps summā zaudēja 3,78 sekundes. Otro vietu ieņēma norvēģis Henriks Kristofersens (+0,21 s), trešo – A. Horošilovs (+0,32 s).

Mārupietim šosezon šis bija trešais starts Pasaules kausa posmos slalomā. Decembra vidū Francijā viņš pirmajā braucienā ieņēma 39. vietu un otrajam mēģinājumam nekvalificējās, bet pirms Ziemassvētkiem Itālijā nefinišēja.

Dienu iepriekš turpat Santakaterinā notika Pasaules kausa izcīņas sacensības slalomā dāmām. Siguldiete Lelde Gasūna, startējot priekšpēdējā pa krietni izdangātu trasi, pirmajā braucienā uzrādīja 48. rezultātu 59 dalībnieču konkurencē (sliktāko starp finišējušajām) un neiekļuva starp 30 labākajām, kas veica otro mēģinājumu.

Līderei pēc pirmās distances Nina Lēsetai no Norveģijas Gasūna zaudēja 6,65 sekundes, bet no pirmā trīsdesmitnieka viņu šķīra nepilnas četras sekundes.