06.01.2016 14:34

Pasaules kausa posmā Siguldā startēs kamaniņu braucēji no 17 valstīm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pasaules kausa posmā Siguldā startēs kamaniņu braucēji no 17 valstīm ekrānšāviņš no liveplus.digotel.com

9. un 10. Janvārī, Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē notiks Pasaules kausa izcīņas piektā posma sacensības kamaniņu sportā. Dalību šajās sacensībās ir apstiprinājuši 123 sportisti – 42 vīri, 33 dāmas un 24 divnieku ekipāžas – no 17 valstīm.

Latviju vīru konkurencē pārstāvēs Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks, Kristaps Mauriņš un Riks Kristens Rozītis, dāmām – Elīza Cauce, Ulla Zirne, Zelma Bite un Elīna Žurzdiņa, bet divnieku ekipāžām – Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kā arī Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzels.


Pasaules ranga kopvērtējums dalību Pasaules kausa piektā posma pamatsacensībās garantē tikai E. Caucei un Gudramovičam/Kalniņam. Pārējiem mājiniekiem piektdien būs jāstartē Nāciju kausa izcīņā, kurā rangā zemāk esošie sportisti sacentīsies par tiesībām sestdien un svētdien piedalīties Pasaules kausa sacensībās.

Latvijas izlases vecākais treneris Kaspars Dumpis: "Būsim gandarīti, ja spēsim savu līdzjutēju priekšā revanšēties par pagājušā gada pasaules čempionātu, un domāju, ka pirmais sešinieks mūsu labākajiem sportistiem ir aizsniedzams. Šajā sezonā komandas lielākajai daļai esam uztaisījuši jaunas kamanas – tieši "asākām" trasēm, kāda ir Siguldā. Tāpēc vēlamies samēroties spēkiem ar citiem, lai redzētu un saprastu jaunākas tendences tehnikas jomā."

Savukārt Soču ziemas olimpisko spēļu bronzas medaļniece krimuldiete Elīza Cauce prognozē, ka sacensības mājas trasē būs spraigas, jo laiks ir auksts, ledus ļoti ātrs un rezultāti līdz ar to būs diezgan blīvi, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

8. janvārī no plkst. 9.30 Siguldā notiks Nāciju kausa izcīņa. Sestdien plkst. 9.10 un 10.30 kā pirmās sacensību braucienus veiks dāmas, bet plkst. 12 un 13.20 uz starta stāsies divnieku ekipāžas. Svētdien plkst. 10.15 un 11.50 divi braucieni vīriem, bet plkst. 13.45 aizraujošās stafešu komandu sacensības, kuru kopvērtējumā pēc pirmajiem diviem posmiem ir Latvijas izlase. Abu dienu noslēgumā notiks laureātu apbalvošana.

Piektdien Siguldā arī notiks Latvijas skolu pieteiktās ekskursijas, kuru laikā varēs apskatīt ne tikai kamaniņu trasi, bet arī starta estakādi. Savukārt sestdien un svētdien sporta līdzjutēji varēs ne tikai priecāties par mūziķu "Jacob Noiman Festival Band" un "Flame&The Roltones" sniegumu, bet arī paši iejusties sportistu lomā, izmēģinot starta rāvienus estakādē. Ieeja sacensības bez maksas.