04.01.2016 15:11

Siguldā aizvadīts Latvijas Apvienotās badmintona līgas trešais posms

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Jaunā gada pirmajās dienās Siguldā notika Latvijas Apvienotās badmintona līgas trešā posma sacensības. Katrā no pieciem vienspēļu turnīriem dalībnieku skaits svārstījās no pusotra līdz trim desmitiem badmintonistu, solīda pārstāvniecība bija arī dubultspēļu turnīros.

No mājiniekiem Siguldas badmintona kluba un Siguldas sporta skolas pārstāvjiem jau ierasti labākos panākumus guva Jekaterina Romanova, kura vienspēlēs izcīnīja pirmo vietu, finālā pārspējot savu dubultspēļu partneri Liānu Lenceviču. Šī viņai bija otrā uzvara līdzšinējos trijos posmos.

Pāru cīņās siguldietes ieņēma otro vietu, finālā piekāpjoties Aijai Popei un Kristīnei Šeferei no Rīgas. Savukārt jauktajās dubultspēlēs, kurās uzvarēja Niks Podosinoviks un Kristīne Šefere no Rīgas Skolēnu pils, divas nākamās vietas ieņēma J. Romanova un Guntis Lavrinovičs, kā arī L. Lenceviča un Teodors Kerimovs.

Niks Podosinoviks kļuva par uzvarētāju abos vīru turnīros – vienspēļu finālā viņš pārspēja T. Kerimovu, bet dubultspēlēs pārī ar siguldieti Kristapu Kalniņu uzvarēja Gunti Lavrinoviču un Tomu Prienbergu. Trešo vietu pāru turnīrā ieņēma Pauls Gureckis un Teodors Kerimovs.

Kā ierasts, mazāk pieredzējušie badmintonisti sacentās B un C grupas vienspēļu turnīros. B grupā sievietēm Polīna Baskova no Valkas apsteidza Salaspils badmintona kluba pārstāvi Lindu Bomi un sešas Siguldas badmintona kluba pārstāves (trešā bija Arta Priedniece). Savukārt vīriem dubultuzvaru svinēja Niks un Raimonds Šauvas no BK "Alberta". Trešo vietu B grupā ieņēma Uvis Kronenbergs no Siguldas un ceturto – Antons Kuzmins no Inčukalna sporta kluba.

Latvijas Apvienotās badmintona līgas ceturtais posms paredzēts 30. un 31. janvārī Siguldā. Priekšpēdējais posms paredzēts marta sākumā, bet turnīru seriāls noslēgsies aprīļa vidū ar sestā posma sacensībām Inčukalnā.