30.12.2015 15:59

Latvijas kausa izcīņā uzvar Rozītis, Cauce un Gudramovičs / Kalniņš

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elīza Cauce Elīza Cauce Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Ar sacensībām "Latvijas kauss 2015" trešdien Siguldā gadu noslēguši Latvijas kamaniņu braucēji. Par sacensību uzvarētājiem kļuva krimuldiete Elīza Cauce, siguldietis Riks Kristens Rozītis un divnieku ekipāža no Sējas novada Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Pieaugušajiem visplašāk pārstāvētajā vīru konkurencē par uzvarētāju kļuva Riks Kristens Rozītis, kurš sasniedza labākos rezultātus abos braucienos un summā otrās vietas ieguvēju Artūru Dārznieku apsteidza par 0,334 sekundēm. Trešo vietu ieņēma vēl viens siguldietis Inārs Kivlenieks, kurš Dārzniekam zaudēja mikroskopisku 0,001 simtdaļu, bet Kristaps Mauriņš otrajā braucienā krita un nefinišēja.


Aiz vīru labāko trijnieka ierindojās juniori – šīs sezonas Pasaules kausa izcīņas līderis kopvērtējumā saulkrastietis Kristers Aparjods (+1,599 s), Ralfs Bērziņš no Siguldas (+2,089 s) un Gunārs Bergs no Saulkrastiem (+2,999 s).

Startējot četrām dāmām un juniorēm, pagājušā gada panākumu atkārtoja Elīza Cauce, kurai siguldiete Ulla Zirne divu braucienu summā zaudēja 1,446 sekundes. Juniorēm Kendija Aparjode no Saulkrastiem (+1,715 s) pārspēja Andu Upīti no Sējas novada (+3,410 s).

Arī divnieku ekipāžu sacensībās uzvarēja tie paši, kuri pērn, – Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš bija ātrākie abos braucienos un summā par 0,319 sekundēm pārspēja krietni titulētākos brāļus Andri un Juri Šicus (Siguldas trasē tas gan nav uzskatāms par lielu pārsteigumu). Trešā ekipāža Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels tika diskvalificēta.

Junioriem pirmās divas vietas ieguva Ričards Sakovičs un Ralfs Vanzovičs (Stopiņi/Sigulda), kā arī Kristaps Krauze/Edgars Stalts (Inčukalns/Krimulda), bet Aksels Tupe/Kaspars Šļahota no Stopiņu novada pirmajā braucienā nefinišēja.

Jauniešiem vecākajā A grupā startēja desmit, bet jaunietēm – pat divpadsmit dalībnieces. Puišiem pirmās trīs vietas izcīnīja Edgars Karnītis no Stopiņu novada, kā arī Lukass Krasts (+0,019 s) un Konstantīns Buglaks no Salaspils (+0,443 s). Jaunietēm uzvaru izcīnīja Sigita Bērziņa no Siguldas, aiz viņas – novadniece Elīna Vītola (+0,314 s) un Laima Ose (+0,481 s).

B vecuma grupā jauniešiem labāko rezultātu sasniedza ārpus konkurences startējušais Dagnis Danilevičs, aiz viņa ierindojās Gints Bērziņš no Siguldas, savukārt jaunietēm labākā bija Marta Zukule no Ropažiem. Jaunākajā C grupā uzvaras laurus plūca rīdzinieks Fēlikss Grantiņš un ropažniece Selīna Zvilne, bet divniekos jauniešiem – Mārtiņš Bots/Konstantīns Buglaks (Ropaži/Salaspils).

Jāatgādina arī, ka 9.un 10. janvārī Siguldas trasē norisināsies Pasaules kausa izcīņas piektā posma sacensības kamaniņu sportā.