23.12.2015 23:29

Trīs Gada balvas sportā aizceļo uz Siguldu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Trīs Gada balvas sportā aizceļo uz Siguldu Zigismunds Zālmanis

Trešdien svinīgajā ceremonijā Rīgā tika noskaidroti Latvijas "Gada balvas sportā 2015" ieguvēji 15 nominācijās. Trīs prestižās balvas aizceļoja uz Siguldu – pie skeletonista Martina Dukura, Vienības velobrauciena rīkotājiem un Latvijas bobsleja četrinieka dalībnieka Jāņa Strengas.

Martins Dukurs par gada labāko sportistu tika atzīts jau piekto reizi un trešo gadu pēc kārtas. Šogad divkārtējais olimpisko spēļu vicečempions jau trešo reizi uzvarēja pasaules čempionātā, sesto reizi triumfēja Eiropas čempionātā, kā arī sesto reizi ieguva Pasaules kausu.


"Jo es tālāk eju, jo es vairāk saprotu, ka viens nav cīnītājs. Man ir palaimējies, ka man ir tāda komanda. Reizēm viņi mani piecieš. Esmu tuvu virsotnei," sacīja M. Dukurs, piebilstot, ka tic – viņam ir pa spēkam olimpiskā zelta medaļa.

Par gada notikumu tautas sportā atzīts Vienības velobrauciens Siguldā, kas šogad atzīmēja savu 25. gadskārtu un pulcēja lielāko riteņbraucēju skaitu kopš valsts neatkarības atjaunošanas – vairāk nekā sešus tūkstošus dalībnieku.

Nominācijā ''Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos'' par labāko otro gadu pēc kārtas atzina bobsleja četrinieku Oskaru Melbārdi, Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un siguldieti Jāni Strengu. Šajā vērtējumā balvas pretendentu vidū bija arī kamaniņu braucēji siguldieši Andris un Juris Šici.

Nominācijā "Gada sporta notikums Latvijā", kurā uz Gada balvu pretendēja arī Siguldā notikušais pasaules čempionāts kamaniņu sportā, uzvarēja Eiropas čempionāts basketbolā vīriešiem.

Latvijas gada labākās sportistes balvu ieguva pasaules čempionāta bronzas laureāte daudzcīņā jūrmalniece Laura Ikauniece-Admidiņa.

Par gada labāko Latvijas treneri atzina Latvijas bobsleja izlases vadītāju Sandi Prūsi, par labāko sporta komandu – Latvijas vīriešu basketbola valstsvienību, par "gada uzlecošo zvaigzni" tika atzīts NBA lieliski debitējušais basketbolists Kristaps Porziņģis, bet Latvijas populārākā sportista balvu līdzjutēju interneta balsojumā konkurencē ar Porziņģi un bokseri Mairi Briedi nedaudz negaidīti ieguva 18 gadus vecais pasaules vicečempions motokrosā MX2 klasē Pauls Jonass, kurš arī saņēma Gada balvu nominācijā "Labākais tehnisko sporta veidu sportists".

Balvu par mūža ieguldījumu sportā saņēma Latvijas BMX tēvs, riteņbraukšanas treneris un sabiedriskais darbinieks Jānis Siliņš, Gada balvu nominācijā "Paraugs sportā" – olimpisko spēļu vicečempions bobslejā Daumants Dreiškens un Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvu – pasaules vicečempions lodes grūšanā Edgars Bergs.

Konkursā "Gada sporta skolotājs" par uzvarētāju tika atzīta Nataļja Gorškova no Jelgavas 4. vidusskolas, bet LTV7 speciālbalva tika futbola kluba "Liepāja" prezidentam, šāgada Latvijas čempionam un televīzijas futbola ekspertam Mārim Verpakovskim.