21.12.2015 14:16

Carnikavietis Skujiņš otro reizi izpelnījies Latvijas labākā riteņbraucēja titulu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gada labākā riteņbraucēja balvu no LRF prezidenta Igo Japiņa rokām saņēma Toma Skujiņa māsa. Gada labākā riteņbraucēja balvu no LRF prezidenta Igo Japiņa rokām saņēma Toma Skujiņa māsa. Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) Latvijas Sporta muzejā rīkoja sezonas noslēguma pasākumu, kurā godināja tos sportistus, trenerus, darbiniekus un atbalstītājus, kuri guvuši panākumus, kā arī devuši lielu ieguldījumu riteņbraukšanas attīstībai mūsu valstī. Par 2015. gada Latvijas labāko riteņbraucēju tika atzīts carnikavietis Toms Skujiņš.

Latvijas gada labākā riteņbraucēja nominācijā, kurā tika iekļauti deviņi pretendenti, par labāko tika atzīts Toms Skujiņš. Sportists, kurš nākamajā sezonā debitēs visprestižākajā riteņbraukšanas līmenī – Pasaules tūrē (WorldTour), šo titulu izpelnījies otro gadu. Skujiņš par labāko sportistu tika atzīts arī pirms diviem gadiem, kad pasākums norisinājās Carnikavā.


Kopumā labākā noteikšana tiek rīkota pēc pieciem kritērijiem, kur pa vienai balsij piederēja līdzjutējiem, LRF padomei, LRF BMX klubu, kā arī šosejas un MTB treneru padomēm un mediju pārstāvjiem. Iepriekš kļuva zināms, ka T. Skujiņš atzīts par Latvijas gada labāko riteņbraucēju līdzjutēju balsojumā.

Šajā sezonā Toms kļuva par Kalifornijas daudzdienu velobrauciena posma uzvarētāju, kopā ar Andžu Flaksi triumfēja ASV čempionāta komandu braucienā, kā arī guva vairākus citus panākumus. Lai arī pasākumā Skujiņš nevarēja ierasties, viņš bija sagatavojis video uzrunu, bet balvu saņēma Toma māsa.

Pasākuma laikā par sasniegumiem sportā tika godināti sportisti – Sandra Aleksejeva, Arnis Pētersons, Ainārs Ķiksis un "RF/Monum" BMX komanda. Balvu par mūža ieguldīju saņēma ilggadējais riteņbraukšanas treneris Andris Rudzītis. Latvijas Nacionālajā amatieru rangā šosejas riteņbraukšanā par uzvarētājiem kļuva Arvis Sprude un Ieva Strēle, bet MTB riteņbraukšanā pirmie numuri bija Raivis Zīmelis un Zanda Rutkovska.

Pirmo gadu tika noteikts Latvijas gada labākais jaunais riteņbraucējs. Šo titulu izpelnījās šosejas velosportists Ēriks Toms Gavars, kurš šosezon izcīnīja 10. vietu Eiropas un 11. vietu pasaules čempionātā individuālajā braucienā junioru vecuma grupā.