21.12.2015 13:30

Saulkrastos finišējusi Latvijas šautriņu mešanas sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Aizvadītās nedēļas nogalē Saulkrastos noslēdzās 2015. gada Latvijas reitinga sezona šautriņu mešanā, vienlaikus noskaidrojot gan Latvijas Darts organizācijas (LDO) Latvijas kausa ieguvējus, gan arī visas sezonas reitingu uzvarētājus. Kopumā turnīrs pulcēja vairāk nekā 60 šautriņu metējus no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas.

Pāru turnīrā dāmām par čempionēm kļuva Vecumnieku šautriņu metējas Lonija Stare un Olita Simaško, kuras finālā ar rezultātu 4:3 pārspēja Sandiju Andersoni no Rīgas un Vitu Grebsku no Jēkabpils. Trešo vietu dāmu konkurencē izcīnīja Signe Sinkeviča ar Diānu Grabčiku no Saulkrastiem un šautriņu mešanas kluba "Priekule" pārstāves Irēna Bauze ar Laimu Upenieci, informēja rīkotāji LDO.


Dāmu vienspēļu turnīra finālā tikās Irēna Bauze no Vaiņodes un Lietuvas šautriņu metēja Asta Jukniene, un līdzvērtīgā finālspēlē ar rezultātu 5:3 nepārspēta tomēr palika latviete.

Vēl aizraujošāku finālu kungu konkurencē sarūpēja Gatis Lancers no Valmieras un Madars Razma no Priekules. Līdz turnīra izšķirošajai spēlei sportisti no turnīra lika izstāties vadošajiem Lietuvas spēlētājiem, bet pašā finālā ar rezultātu 5:4 pārāks izrādījās šautriņu mešanas kluba "Priekule" pārstāvis Madars Razma.

Pāru cīņās pārliecinošu panākumu guva Lietuvas šautriņu metēji Darus Labanausks un Mindaugs Barausks, kuri finālā ar 4:0 pārspēja Ilvaru Drauli no Smiltenes un Gati Lanceru no Valmieras.

Līdz ar "LDO Latvijas kausu" ir noslēgusies arī visa Latvijas reitinga sezona, kurā par reitinga uzvarētājiem jauniešu konkurencē kļuva Rihards Slišāns (Vecumnieki), dāmām – Kristīne Kuzmane (Vecpiebalga) un kungiem – Arūns Čiplis (Lietuva).