20.12.2015 16:06

Melbārdis/Strenga un Šteinbergs vinnē Eiropas kausa otrajā dienā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Melbārdis/Strenga un Šteinbergs vinnē Eiropas kausa otrajā dienā Einārs Binders

Eiropas kausa izcīņas posma otrās dienas sacensībās Siguldā dubultuzvaru izcīnījuši mājinieki – bobslejistu konkurencē pirmās trīs vietas ieguva Latvijas divnieki ar Oskara Melbārža ekipāžu priekšgalā, bet skeletona sacensībās vīriem par uzvarētāju kļuva Ivo Šteinbergs.

Oskars Melbārdis svētdien startēja kopā ar stūmēju Jāni Strengu. Pirmajā braucienā viņi uzrādīja labāko laiku un nosargāja līderpozīcijas arī pēc otrā mēģinājumā, kurā bija otrie ātrākie. Otro vietu, uzvarētājiem zaudējot 0,12 sekundes ieņēma Oskars Ķibermanis un Vairis Leiboms, bet trešo 0,19 sekundes aiz Melbārža ieguva Uģis Žaļims ar Jāni Jansonu. Kā zināms, U. Žaļims kopā ar Intaru Dambi uzvarēja sestdienas sacensībās.


Sešu dāmu divnieku ekipāžu konkurencē Olga Lapšova un Anita Koziča, tāpat kā dienu iepriekš, palika sestajā vietā.

Rīta pusē notikušajās skeletonistu sacensībās Ivo Šteinbergs, kurš sestdien bija trešajā vietā, pirmajā braucienā sasniedza ceturto rezultātu, toties otrajā bija labākais un summā izcīnīja pirmo vietu. Tuvākie sekotāji Aleksandrs Mutovins un Sergejs Čudinovs no Krievijas viņam zaudēja 0,28 sekundes.

Dienu iepriekš uzrādīto rezultātu izdevās uzlabot arī abiem pārējiem Latvijas jaunajiem skeletonistiem. Dalītā 16. vietā vīru konkurencē ierindojās Kristaps Zeila, kurš sestdien bija palicis ārpus labāko divdesmitnieka, bet starp dāmām Endija Tērauda sestdienas sesto vietu "nomainīja" ar svētdienas piekto vietu 14 dalībnieču konkurencē.

Jau ziņots, ka, atbilstoši Eiropas kausa nolikumam, sacensībās nevar piedalīties 15 labākie skeletonisti pēc Pasaules kausa izcīņas rezultātiem, tātad arī brāļi Dukuri un Lelde Priedulēna.

Iepriekš:

FOTO: Žaļims/Dambis uzvar, Šteinbergs trešais Eiropas kausa posmā Siguldā