20.12.2015 12:47

Kamaniņu braucēji Kalgari paliek bez medaļām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucēji Kalgari paliek bez medaļām Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās Kalgari trasē Kanādā Latvijas kamaniņu braucējiem nav izdevies iekļūt labāko trijniekā. Veiksmīgākie bija siguldieši Andris un Juris Šici, kuri ieguva ceturto vietu Sprinta kausa sacensībās.

Sprinta kausā, kurā startē katras ieskaites 15 spēcīgākie braucēji un ekipāžas un kas šosezon notika otro reizi, Latviju pārstāvēja Elīza Cauce, Riks Kristens Rozītis un divnieku ekipāžas Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.


Sekmīgākie bija abi divnieki – brāļi Šici ieguva ceturto vietu, bet Sējas novada pārstāvji Gudramovičs/Kalniņš ierindojās vienu pozīciju zemāk. Krimuldiete Elīza Cauce dāmu konkurecē izcīnīja astoto vietu, bet vīriem Riks Kristens Rozītis no Siguldas ieņēma 13. vietu.

Iepriekš Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās labāko desmitniekā izdevās iekļūt vienīgi Gudramovičam un Kalniņam – divu braucienu summā uzvarētājiem vāciešiem Tonijam Egertam un Sašam Benekenam viņi zaudēja 0,966 sekundes un ieņēma astoto vietu. Andrim un Jurim Šiciem 11. vieta (+1,106 s).

Dāmu sacensībās E. Cauce ierindojās 12. vietā (0,893 s aiz uzvarētājas vācietes Natālijas Geizenbergeres). Savukārt vīru konkurencē, kurā labākais izrādījās Fēlikss Lohs no Vācijas, Riks Kristens Rozītis finišēja 13. vietā (+0,881 s), Artūrs Dārznieks 21. vietā (+1,112 s), Kristaps Mauriņš 27. vietā (+1,471 s) un Inārs Kivlenieks 28. vietā (+1,501 s).

Latvijas kamaniņu braucēji šo gadu noslēgs ar Latvijas kausa izcīņas sacensībām 29. un 30. decembrī Siguldas trasē, kur 9. un 10. janvārī notiks Pasaules kausa izcīņas piektais posms.