19.12.2015 19:49

FOTO: Žaļims/Dambis uzvar, Šteinbergs trešais Eiropas kausa posmā Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Žaļims/Dambis uzvar, Šteinbergs trešais Eiropas kausa posmā Siguldā Einārs Binders

Latvijas bobsleja divnieku ekipāža Uģis Žaļims / Intars Dambis uzvarējusi Eiropas kausa izcīņas kārtējā posma sacensībās, kas sestdien pirmo reizi notika Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē. Skeletonistu sacensībās trešo vietu izcīnīja Ivo Šteinbergs.

Bobsleja divnieku sacensībās pēc pirmā brauciena par līderi kļuva Oskars Melbārdis, kura stūmējs šoreiz Matīss Miknis. Taču otrajā braucienā viņi sasniedza tikai ceturto laiku un summā noslīdēja uz trešo vietu.


Par uzvarētājiem kļuva Uģis Žaļims un Intars Dambis, kuri divu mēģinājumu summā otrās vietas ieguvējus Maksimu Andrianovu/Maksimu Beluginu no Krievijas apsteidza par 0,11 sekundēm. Melbārdis/Miknis krieviem zaudēja sekundes trīs simtdaļas, bet ceturtajā vietā 11 ekipāžu konkurencē 0,32 sekundes aiz uzvarētājiem ierindojās trešais Latvijas divnieks Oskars Ķibermanis/Jānis Jansons.

Siguldā startēja arī sešas dāmu divnieku ekipāžas, un, piedaloties pirmajās starptautiskajās sacensībās pēc astoņu gadu pārtraukuma, Olga Lapšova kopā ar Ķekavas novada sporta skolas vieglatlētikas treneri Anitu Koziču palika pēdējā vietā 3,09 sekundes aiz pirmās vietas ieguvējām Aleksandras Rodionovas un Jūlijas Šokšujevas.

Sacensībās skeletonā vīriem pirmās divas vietas izcīnīja Aleksandrs Mutovins un Sergejs Čudinovs no Krievijas. Ivo Šteinbergs bija trešais labākais, divu braucienu summā uzvarētājam zaudēdams 0,37 sekundes. Otrs Latvijas skeletonists Kristaps Zeila pirmajā mēģinājumā uzrādīja 21. rezultātu un nekvalificējās otrajam braucienam, ko veica divdesmit labākie. Kopumā sacensībās piedalījās 25 skeletonisti.

Dāmu sacensībās siguldiete Endija Tērauda ierindojās sestajā vietā 15 dalībnieču konkurencē – uzvarētājai Mirelai Rānevai no Kanādas viņa zaudēja 0,82 sekundes. Jāatgādina, ka Eiropas kausa izcīņa nedrīkst piedalīties pasaules elites sportisti, arī brāļi Dukuri un sestdienas gaviļniece Lelde Priedulēna.

Eiropas kausa izcīņas posms Siguldā turpināsies svētdien, kad, tāpat kā sestdien, plkst. 10 startēs skeletonisti, bet plkst. 13 bobsleja divnieki. Skatītājiem ieeja bez maksas.