16.12.2015 13:53

Sezonas labāko regbistu skaitā – Ķekavas un Garkalnes klubu spēlētāji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jurijs Baranovs Jurijs Baranovs publicitātes

Latvijas Regbija federācija noteikusi aizvadītās sezonas labākos spēlētājus. Par gada labāko regbistu atzīts Krievijas klubā "Jeņisej-STM" spēlējošais Jurijs Baranovs, bet balvu ieguvēju vidū ir arī ievērojams skaits Ķekavas kluba "Miesnieki" un Garkalnes novada kluba "Livonia" pārstāvji.

Latvijas labāko spēlētāju sešniekā otro gadu pēc kārtas iekļauts Leno Bramanis no regbija kluba "Miesnieki", kā arī viņa komandas biedri Krists Kruskops un Guntis Cirša un Vigo Valdavs no regbija kluba "Livonia", informēja Latvijas Regbija federācijā.


Par gada labāko spēlētāju regbijā-7 kļuvis Latvijas regbija-7 izlases kapteinis Elmārs Šefanovskis (RK "Miesnieki"). Līdz ar viņu "septiņnieka" labāko trijniekā iekļuvuši "Livonia" kluba regbisti Ainārs Bērziņšun Vigo Valdavs. Savukārt par 2015. gada labāko jauno spēlētāju (līdz 23 gadu vecumam) nosaukts Kristaps Cēburs no RK "Miesnieki".

Tradicionāli noteiktas arī sezonas simboliskās komandas regbijā un regbijā-7.

Jānis Skuja no RK "Miesnieki" sezonas simboliskajā piecpadsmitniekā nosaukts jau 13. reizi un pēc šī rādītāja kļuva par rekordistu. Latvijas čempionus "Miesniekus" simboliskajā izlasē pārstāv arī Edgars Cīrulis, Emīls Balodis, Juris Šimanskis un Jānis Priede, bet Garkalnes "Livonia" komandu – Uvis Vasiļenko, Gundars Grieķis, Vigo Valdavs un Dāvis Jansons.

Sezonas simboliskajā komandā regbijā-7 astoto reizi kopumā un trešo reizi pēc kārtas nosaukts Latvijas regbija valstsvienības kapteinis Viktors Silvoniks (RK "Miesnieki"), ceturto reizi V. Valdavs un otro reizi pēc kārtas A. Bērziņš. Septiņniekā iekļauts arī E. Balodis un D. Jansons.

Par 2015. gada labāko treneri atzīts Uldis Bautris no čempionvienības "Miesnieki/Ķekava", bet par labāko treneri regbijā-7 – Latvijas izlases un Latvijas čempionvienības "Huracan/Livonia" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks.