16.12.2015 08:30

"Neviesmīlīgie" Piejūras novadi: mājās uzvar gan Carnikavas, gan Saulkrastu basketbolisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Neviesmīlīgie" Piejūras novadi: mājās uzvar gan Carnikavas, gan Saulkrastu basketbolisti arhīvs

Spēlēs, kas aizritēja pēc līdzīga scenārija, uzvaras Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīrā nedēļas sākumā izcīnījušas abas Piejūras novadu komandas. Carnikavas basketbolisti pārspēja bērnu un jauniešu basketbola skolas "Rīga"/"Rīdzene" vienību, bet saulkrastieši – basketbola klubu "Krāslava".

Carnikaviešu un rīdzinieku spēle iesākās abpusēji ļoti rezultatīvā cīņā. Otrās ceturtdaļas vidū laukuma saimnieku pārsvars bija tikai trīs punkti (37:34), taču vēl līdz pārtraukumam Carnikavas komanda to palielināja līdz "plus 14", turklāt jau pārsniedza pussimta gūtu punktu robežu – 51:37.


Otrā puslaika vidū mājinieki veica vēl vienu izrāvienu 14:4 un panāca izšķirošo 79:60 pārsvaru. Izskaņā BJBS "Rīga"/"Rīdzene" audzēkņi pusi starpības gan atspēlēja, taču izglābties nespēja – Carnikavas klubam uzvara 89:78.

Uzvarētāju rindās Jānis Ābols guva 30 punktus, realizējot 11 no 12 metieniem no spēles un astoņus no 12 soda metieniem. Rolands Dovgjallo pievienoja 20 un Edgars Vecums 18 punktus. LBL3 A grupas tabulā carnikavieši ar septiņām uzvarām un septiņiem zaudējumiem ieņem piekto vietu.

Diezgan dramatiski notikumi risinājās Saulkrastu komandas šāgada pēdējā spēlē, kurā viņi savā laukumā uzņēma BK "Krāslava". Līdzīgi kā dienu iepriekš kaimiņi carnikavieši, viņi otrās ceturtdaļas otrajā pusē no 18:19 spēja panākt komfortablu 36:25 pārsvaru.

Ceturtās ceturtdaļas vidū starpība sasniedza pat 24 punktus (69:45), taču neveiksmīgā rezervistu iesaistīšanās spēlē pretiniekiem deva otro elpu, un 47 sekundes līdz pamatlaika beigām situācija jau kļuva kritiska – vairs tikai 71:68. Laukumā bija jāatgriežas laukuma saimnieku labākajiem spēkiem, kas nosargāja uzvaru 76:69.

Saulkrastu komandas rindās ar 16 punktiem, 11 atlēkušām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Edgars Brumermanis. Pa 13 punktiem guva Toms Provejs un Jānis Lāčaunieks.

LBL3 B grupā saulkrastieši dala 2.–3. vietu ar "Dārznieks"/Cēsu sporta skolas komandu – pa astoņiem panākumiem 11 spēlēs. Viena uzvara vairāk ir līderiem Bauskas BJSS basketbolistiem.

Saulkrastu komanda nākamo spēli aizvadīs jau pēc Jaunā gada, bet Carnikavas basketbolisti vēl 21. decembrī savā laukumā uzņems Vidzemes Augstskolas/"Valmiera Glass-2" vienību.