15.12.2015 12:32

Siguldiešiem bronza Latvijas kadetu komandu čempionātā dambretē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldas sporta skolas jauno dambretistu komanda izcīnījusi trešo vietu Liepupē notikušajā Latvijas kadetu čempionātā "Brīnumdambrete". Turnīrā, kurā 46 komandas aizvadīja deviņas kārtas, katru vienību pārstāvēja četri dalībnieki, turklāt pie ceturtā galdiņa spēlēja tikai meitenes.

Siguldieši deviņos mačos izcīnīja septiņas uzvaras un zaudēja vienīgi abiem pirmo divu vietu ieguvējiem – Dobeles novada sporta skolas pirmajai komandai un bērnu un jauniešu centra "Bolderāja" pārstāvjiem. Summā Siguldas sporta skolas pārstāvji savāca 14 punktus, dobelnieki, kuri vinnēja visas deviņas cīņas, savāca maksimālo punktu skaitu 18, rīdziniekiem bija 15 punkti.


Individuāli bronzas laureātiem Mārtiņš Zemlītis nopelnīja 14 punktus (piecas uzvaras, četri neizšķirti), Jānis Urtāns – 13, Renards Helfrehts un Līva Oliņa – pa 11 punktiem.

Sigulda čempionātā bija pārstāvēta vēl ar vairākām komandām. No tām kopvērtējuma pirmajā divdesmitniekā ierindojās Siguldas sporta skolas otrā komanda "SSS" (11 punkti un 11. vieta), kā arī Siguldas pilsētas vidusskola (10 punkti un 16. vieta). 21. vietu ieņēma Tīnūžu jaunie dambretisti (9 punkti), turnīrā startēja arī komandas no Ikšķiles un Salaspils.

Pēc Jaunā gada dambretes turnīri jauniešiem atsāksies ar Latvijas Skolēnu spēlēm 64 lauciņu dambretē, pēc tam notiks arī Latvijas individuālā čempionāta finālturnīri četrās vecuma grupās un Latvijas komandu čempionāts.