14.12.2015 13:02

Siguldas badmintonistes triumfē Latvijas jaunatnes čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas badmintonistes triumfē Latvijas jaunatnes čempionātā Siguldas badmintona klubs

Ar Siguldas badmintona kluba un sporta skolas audzēkņu triumfu brīvdienās noslēdzies Latvijas jaunatnes čempionāts. Siguldietes izcīnīja absolūto čempionu titulus četrās no piecām vecuma grupām.

Vecākajā grupā (U-19) uzvaras visos trijos vienspēļu un dubultspēļu turnīros izcīnīja Jekaterina Romanova, bet Liānai Lencevičai tas bija spēkam pat divās grupās (U-15 un U-17).

Latvijas junioru (U-19) čempionātā, kas svētdien notika Siguldā, savu meistarību, nepiedzīvojot nevienu zaudējumu, kārtējo reizi apliecināja Jekaterina Romanova. Vienspēļu turnīra pusfinālā viņa ar 21:3, 21:7 pieveica Diānu Stogniju no "RTU/LIPS/Baloži" komandas, bet finālā ar 21:11, 21:11 savu novadnieci un dubultspēļu partneri Liānu Lenceviču. Mačā par trešo vietu divu Baložu kluba pārstāvju duelī Olga Mihailova pārspēja D. Stogniju 21:12, 18:21, 21:6.

Šīs četras badmintonistes tikās ar dubultspēļu turnīra finālā, kurā J. Romanova un L. Lenceviča svinēja uzvaru 21:16, 21:8. Trešo vietu ieguva Amanda Agnese Arnicāne no Siguldas pārī ar valmierieti Unu Bergu.

Savukārt jaukto dubultspēļu turnīrā labākie izrādījās Jekaterina Romanova un Teodors Kerimovs, kuri izšķirošajā spēlē uzvarēja rīdziniekus Niku Podosinoviku un Paulu Koškinu 21:18, 21:19. Bronza Kristapam Kalniņam un Liānai Lencevičai, kura līdz ar to Latvijas jaunatnes čempionātu pabeidza ar septiņām zelta, vienu sudraba un vienu bronzas godalgu.

Vairākas medaļas Siguldas badmintonisti izcīnīja arī turnīros junioriem. Vienspēļu finālā Kristaps Jānis Gulbis ar 8:21, 9:21 zaudēja N. Podosinovikam un ieņēma otro vietu, bet divu siguldiešu spēlē par trešo vietu Kristaps Kalniņš uzvarēja Teodoru Kerimovu 21:16, 21:14.

Savukārt dubultspēlēs par čempioniem kļuva K.Kalniņš un N.Podosinoviks, kuri finālā sīvā cīņā pārspēja Kristapu Jāni Gulbi un Teodoru Kerimovu 17:21, 21:18, 21:16. Trešā vieta Ardim Danielam Bedrītim no Siguldas un Olafam Šulcam no Rīgas.

Šonedēļ Siguldā risināsies Latvijas čempionāta finālturnīrs klubu komandām.