12.12.2015 14:23

Ķekavietes palīdz Latvijas florbola izlasei nosargāt piekto vietu pasaulē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavietes palīdz Latvijas florbola izlasei nosargāt piekto vietu pasaulē www.wfc2015.fi

Četru Ķekavas florbola klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas dāmu florbola izlase izcīnījusi piekto vietu otrajā pasaules čempionātā pēc kārtas. Pēc ne visai veiksmīga turnīra sākuma Tamperē (Somija) Latvijas florbolistes izcīnīja uzvaras trijās no pēdējām četrām spēlēm.

Jau ziņots, ka apakšgrupu turnīrā latvietes piedzīvoja divus zaudējumus un vienreiz nospēlēja neizšķirti, bet astotdaļfinālā pārliecinoši pieveica Austrālijas izlasi. Ceturtdaļfinālā viņām nebija īstu pretargumentu Šveices izlasei – pēc divām trešdaļām 0:7 un beigās zaudējums 2:9.

Cīņā par piekto vietu Latvijas valstsvienībai vispirms pretī stājās Slovākijas florbolistes. Vēl astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija nelabvēlīgs 1:3, taču, lielā mērā pateicoties ķekavietēm, izdevās izglābties. Vispirms Inga Ametere no "Ķekavas Bulldogs" komandas samazināja starpību līdz minimumam, bet 62 sekundes līdz pamatlaika beigām Elīza Elizabete Bērziņa no florbola kluba "Ķekava" panāca neizšķirtu 3:3.

Pagarinājumā uzvarētājas netika noskaidrotas, bet pēcspēles metienu sērijā sāncensēm bija nepieciešami 12 mēģinājumi, līdz uzvaru izcīnīja Latvijas izlase – 4:3. Turklāt šajā spēlē par labāko spēlētāju komandā tika atzīta Inga Ametere.

Sestdien Latvijas florbolistes aizvadīja pēdējo spēli pret Vācijas izlasi un izcīnīja uzvaru 5:2. Izšķirošie notikumi risinājās pirmās trešdaļas beigās un otrās trešdaļas sākumā, kad, divreiz asistējot I. Ameterei, trīs vārtus sešu minūšu laikā guva Diāna Isjomina. 16 sekundes līdz beigām viņa pēc Ingas vēl vienas piespēles iemeta savu ceturto golu un panāca galīgo rezultātu.

Pasaules čempionāta noslēgumā Inga Ametere kļuva par otro rezultatīvāko spēlētāju izlasē – septiņās spēlēs četri gūti vārti un četras rezultatīvas piespēles (arī divas soda minūtes). Pa vieniem vārtiem turnīrā guva Līga Vancāne no "Ķekavas Bulldogs", kā arī Gundega Vancāne un Elīza Elizabete Bērziņa no FK "Ķekava".