12.12.2015 13:46

Martinam Dukuram uzvara Kēnigzē, Šiciem diskvalifikācija Pārksitijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martinam Dukuram uzvara Kēnigzē, Šiciem diskvalifikācija Pārksitijā ekrānšāviņš no ibsf.org

Trešo uzvaru pēc kārtas šosezon un četrdesmito karjerā Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā sestdien Kēnigzē (Vācija) izcīnījis skeletonists Martins Dukurs. Viņu novadnieki kamaniņu braucēji brāļi Šici tika diskvalificēti Pasaules kausa posmā Pārksitijas trasē ASV, kur 0,001 sekundi aiz godalgotā trijnieka palika Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Otro reizi sezonā Martins Dukurs pēc pirmā brauciena nebija līderis – krievam Aleksandram Tretjakovam viņš zaudēja sekundes divas simtdaļas. Taču otrajā mēģinājumā siguldietis ar uzviju atspēlēja deficītu un summā olimpisko čempionu apsteidza par 0,43 sekundēm.


Trešo vietu ieņēma korejietis Sunbins Juns (+0,88 s), bet Tomasam Dukuram atkal nācās samierināties ar ceturto vietu (+1,02 s), kaut arī pēc pirmā brauciena viņš bija trešais.

Pasaules kausa kopvērtējumā Martinam Dukuram ir 675 punkti, viņam seko A.Tretjakovs (630), vācietis Aksels Jungs, kurš šoreiz ierindojās sestajā vietā (578), un Tomass Dukurs (552).

Tostarp naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika notika Pasaules kausa izcīņas trešā posma sacensības kamaniņu sportā. Divnieku ekipāžu sacensībās brāļi Andris un Juris Šici pirmajā braucienā bija piektie, taču vēlāk tika diskvalificēti tehnisku problēmu dēļ. Latvijas izlases vecākais treneris Kaspars Dumpis norādījis, ka mazā tehniskā nianse tiks novērsta un ekipāža būs gatava nākošajam posmam.

Tostarp lielisku rezultātu sasniedza Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš no Sējas novada. Pirmajā braucienā viņi uzrādīja ceturto rezultātu 20 divnieku konkurencē, otrajā pat bija trešie ātrākie un summā no trešās vietas ieguvējiem austriešiem Penca/Fišlera atpalika par mazāko iespējamo starpību – sekundes vienu tūkstošdaļu. Uzvarētājiem Tobiasam Vendlam/Tobiasam Arltam no Vācijas viņi zaudēja 0,588 sekundes.

Piektdien Pārksitijā notika arī sacensības dāmām. Krimuldiete Elīza Cauce braucienos uzrādīja desmito un vienpadsmito rezultātu un kopvērtējumā ierindojās desmitajā vietā 0,676 sekundes aiz uzvarētājas amerikānietes Sammeras Bričeres.

Naktī uz svētdienu Pasaules kausa posms kamaniņu sportā turpināsies ar vīru startu un sprinta sacensībām.