11.12.2015 14:38

Skeletoniste Lelde Priedulēna sasniedz karjeras rekordu Kēnigzē trasē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Skeletoniste Lelde Priedulēna sasniedz karjeras rekordu Kēnigzē trasē ekrānšāviņš no ibsf.org

Nieka sekundes četras simtdaļas šķīra Siguldas skeletonisti Leldi Priedulēnu no goda pjedestāla piektdien Kēnigzē trasē Vācijā notikušajās Pasaules kausa izcīņas trešā posma sacensībās. Ceturtā vieta ir Leldes augstākais sasniegums Pasaules kausa posmos.

Pēc pirmā brauciena L. Priedulēna ieņēma dalītu trešo vietu kopā ar Marinu Žilardoni no Šveices. Priekšā esošā Žaklīna Lēlinga no Vācijas bija tikai par 0,06 sekundēm ātrāka, toties par pārliecinošu līderi bija kļuvusi līdere vāciete Tina Hermane – Leldi viņa apsteidza par 0,70 sekundēm.


Cīņā par vietu uz goda pjedestāla siguldiete šveicietei tomēr par nieka tiesu zaudēja. Otrā brauciena finišā Žilardoni bija par 0,04 sekundēm ātrāka un ieņēma trešo vietu. Pirmās divas saglabāja Tina Hermane un Žaklīna Lēlinga (+1,13 s). Šveices skeletoniste uzvarētājai zaudēja 1,56 sekundes, bet Priedulēna – 1,60 sekundes.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc trim posmiem līdere ir Hermane – 660 punkti. Viņai seko tautiete Lēlinga (620 p.), Lora Dīsa no Lielbritānijas (561) un Sofija Grībela no Vācijas (560), bet Laura Priedulēna ar 552 punktiem pakāpusies uz piekto vietu.

Sestdien Pasaules kausa izcīņas trešā posma sacensības Kēnigzē trasē aizvadīs vīri.