11.12.2015 09:49

Rozītim un Gudramovičam / Kalniņam otrās vietas Nāciju kausa izcīņā Pārksitijas trasē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rozītim un Gudramovičam / Kalniņam otrās vietas Nāciju kausa izcīņā Pārksitijas trasē Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Pasaules kausa izcīņas trešā posma sacensības Pārksitijas trasē ASV ceturtdien veiksmīgi sākuši Latvijas kamaniņu braucēji. Nāciju kausa sacensībās, cīnoties par tiesībām startēt pamatsacensībās, otrās vietas ieguva Riks Kristens Rozītis un divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Savās pirmajās sacensībās ārpus Latvijas šosezon siguldietis Rozītis vīru konkurencē piekāpās vienīgi Kevinam Fišnalleram no Itālijas. "Jā, izdevās veikt salīdzinoši labu braucienu. Arī tehnika ir labā stāvoklī, un rezultāts arī pats par sevi ir labs," Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienestam bilda sportists. Pasaules kausa pamatsacensībām kvalificējās arī Artūrs Dārznieks (piektā vieta) un Kristaps Mauriņš (desmitā).

Labu sniegumu Nāciju kausā demonstrēja arī Sējas novada pārstāvji divvietīgā ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuri ieņēma otro vietu aiz kanādiešiem Tristana Vokera un Džastina Snita un arī kvalificējās Pasaules kausa pamatsacensībām.

Tiesības startēt Pasaules kausa izcīņā bez piedalīšanās kvalifikācijas sacensībās ir Ināram Kivleniekam, Elīzai Caucei un Andrim un Jurim Šiciem. Naktī uz sestdienu Pārksitijā notiks sacensības divniekiem un dāmām, bet naktī uz svētdienu paredzēti vīru starti un sezonā pirmās sprinta sacensības.