10.12.2015 11:53

Latvijas badmintona čempionātā klubu komandām būs pārstāvēti arī Baloži

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Kļuvušas zināmas visas 12 vienības, kas 19. decembrī Siguldā piedalīsies Latvijas čempionāta finālturnīrā badmintonā klubu komandām. Līdz ar Siguldas badmintona klubu un Siguldas sporta skolu turnīrā Pierīgu pārstāvēs Ķekavas novada Baložu komanda.

Ņemot vērā iepriekšējā Latvijas čempionāta rezultātus, uz finālturnīru bija kvalificējušās septiņas komandas – Rīgas Badmintona skola, Rīgas Skolēnu pils, Siguldas badmintona klubs, Siguldas sporta skola, klubs "Dārta", Valmieras badmintona klubs un RTU. Pārējās piecas komandas tika noteiktas reģionālajos kvalifikācijas turnīros.


Pierīgas grupā šogad pieteicās divas komandas – Baloži un Salaspils, kurām cīņā par vietu finālturnīrā bija paredzēts aizvadīt maču sēriju līdz divām uzvarām. Baložu komanda izrādījās krietni pārāka, un abos mačos, kas notika Salaspilī, uzvarēja ar 5:0, informēja Latvijas Badmintona federācijā.

Tādējādi Latvijas čempionātā tiks pārstāvēta Rīga, Sigulda, Valmiera, Liepāja, Cēsis, Baloži un Jelgava, kā arī trīs augstskolu komandas – viena no Latvijas Lauksaimniecības universitātes un divas no Rīgas Tehniskās universitātes.

Latvijas klubu komandu turnīrā katrā tikšanās reizē tiek izspēlētas piecas spēlēs – vīriešu un sieviešu vienspēles, vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, kā arī jauktā dubultspēle. Nolikums paredz, ka viens spēlētājs var piedalīties tikai divās spēlēs, tādējādi minimālais komandas sastāvs ir četri spēlētāji – divi vīrieši un divas sievietes, taču ir iespējams, ka katrs spēlē tikai vienu spēli, tādējādi vienā vakarā var spēlēt arī astoņi komandas spēlētāji.