09.12.2015 17:03

Uz Eiropas kausa posmu bobslejā un skeletonā Siguldā ieradīsies 18 valstu pārstāvji

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz Eiropas kausa posmu bobslejā un skeletonā Siguldā ieradīsies 18 valstu pārstāvji arhīvs

Uz Eiropas kausa (EK) posmu bobslejā un skeletonā, kas 19. un 20. decembrī risināsies Siguldā, ieradīsies 18 valstu pārstāvji, informēja rīkotāji.

Iekarot Siguldas trasi ieradīsies bobsleja un skeletona pārstāvji no ASV, Kanādas, Izraēlas, Lielbritānijas, Vācijas, Čehijas, Bulgārijas, Austrijas, Slovēnijas, Šveices, Zviedrijas, Slovākijas, Igaunijas, Īrijas, Polijas, Beļģijas, Krievijas un Latvijas. Bobsleja sacensību dalībnieku sastāvu, spodrinās arī pašmāju zvaigznes – Oskara Melbārža, Oskara Ķibermaņa un Uģa Žaļima ekipāžas. Pēc astoņu gadu pārtraukuma uz starta stāsies arī Latvijas dāmu ekipāža - Olga Lapšova un Anita Koziča.


Pamatojoties uz Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) sacensību nolikumu, šajās sacensībās skeletonā nedrīkstēs startēt 15 labākie Pasaules kausā. Starp viņiem ir Tomass un Martins Dukuri, kā arī Lelde Priedulēna. Toties startēs jaunie pašmāju skeletonisti Endija Tērauda, Kristaps Zeils un Ivo Šteinbergs.

"Ja pasākums tiks veiksmīgi noorganizēts, Siguldā nākamgad varētu notikt arī Pasaules kausa posms, tāpēc šīs sacensības būs kā ģenerālmēģinājums nākotnei,'' atzīst Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis. ''Ceram, ka nākamnedēļ mums būs izdevies uzdāvināt saviem skatītājiem veiksmīgas sacensības."

Divās dienās tiks aizvadīti divi EK posmi. Plkst. 10 uz starta stāsies skeletonisti, bet no plkst. 13 braucienus aizvadīs bobsleja divnieki. Visas dienas garumā skatītājus izklaidēs dīdžeji, bet pašiem mazākajiem starta estakādē būs iespēja vizināties ar īstām bobsleja kamanām. Ieeja pasākumā visiem viesiem būs bez maksas.