08.12.2015 22:17

Stopiņu handbolistes pieveic diskvalifikāciju novājināto Salaspils komandu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elita Ekkerte Elita Ekkerte Jānis Slišāns, LHF

Latvijas dāmu handbola virslīgas turnīra līderpozīcijās nostiprinājusies Stopiņu novada handbola komanda, kas otrdien viesos pārliecinoši uzvarēja Salaspils sporta skolas vienību. Salaspilietes šo maču aizvadīja bez divām spēlētājām, kurām piešķirta diskvalifikācija.

Latvijas Handbola federācijas (LHF) sacensību komisija par nesportisku uzvedību pagājušās nedēļas nogales spēlē pret Jēkabpils sporta skolas komandu Salaspils vienības spēlētājai Anastasijai Agarkovai piesprieda divu un Jūlijai Volodinai – vienas spēles diskvalifikāciju, kā arī naudas sodus (sodīta arī viena jēkabpiliete). Kā ziņo LHF, konflikts noticis tieši pēc komandu atsveicināšanās, un tā laikā bijuši gan rupji mutiski aizvainojumi, gan fiziskā agresija.


Tiesa, diez vai abu šo spēlētāju klātbūtne būtu glābusi Salaspils sporta skolu no zaudējuma savās mājās. Pirmās 12 minūtes laukuma saimniecēm vēl izdevās nospēlēt līdzīgi (4:6), taču līdz pirmā puslaika beigām viņas spēja gūt tikai vienus vārtus un ļāva sāncensēm panākt 17:5 pārsvaru.

Pēc pārtraukuma būtiski pavērsieni rezultāta starpība vairs netika fiksēti, un Stopiņu NHK handbolistes svinēja pārliecinošu uzvaru 31:16. Jāatgādina, ka abu komandu šīs sezonas pirmajā savstarpējā spēlē stopiņietes uzvarēja 36:18.

Mājiniecēm rezultatīvākā ar deviņiem gūtiem vārtiem bija Renāte Salmane, bet šīs sezonas otrā labākā vārtu guvēja Dace Potapova šoreiz realizēja tikai vienu metienu no divpadsmit. Uzvarētājām pa septiņiem precīziem metieniem Lanas Nikolajevas, Elitas Ekkertes un Ivitas Asares kontā.

Virslīgas turnīra tabulā līderes ir Stopiņu NHK handbolistes – 16 punkti deviņās spēlēs. Tuvākās sekotājas Ludzas "Latgols" atpaliek par trim punktiem, turklāt aizvadījušas vienu spēli vairāk. Salaspils sporta skolai ir seši punkti un priekšpēdējā piektā vieta.

Šosestdien Stopiņu komanda centīsies papildināt punktu krājumu otrā apļa pēdējā spēlē pret turnīra pastarītēm LSPA handbolistēm, kuras zaudējušas visas deviņas līdzšinējās cīņas.