08.12.2015 11:08

Latvijas labākie novusa meistari Carnikavā cīnās par Latvijas kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas labākie novusa meistari Carnikavā cīnās par Latvijas kausu Latvijas Novusa federācija

Nedēļas nogalē Carnikavā notika dalībnieku sastāva ziņā ļoti spēcīgs novusa turnīrs – cīņā par Latvijas kausu piedalījās Latvijas reitinga sešpadsmit labākie novusa spēlētāji un astoņas labākās spēlētājas.

Atbilstoši nolikumam, vīru turnīra pirmajā posmā visi dalībnieki bija ielozēti četrās apakšgrupās. Grupu pirmo vietu ieguvēji uzreiz kvalificējās ceturtdaļfinālam, otro un trešo vietu ieguvēji aizvadīja astotdaļfināla spēles, bet ceturto vietu ieguvēji izspēlēja turnīru par 13.–16. vietu.


Par Latvijas kausa ieguvēju kļuva Kaspars Leitis no Ventspils, kurš pusfinālā ar 7:1 pieveica liepājnieku Ilmāru Strakšu, bet finālā ar 7:5 uzvarēja Uldi Kampānu no Jēkabpils. Trešo vietu ieguva talsenieks Ritvars Stalidzāns, kurš "mazajā finālā" ar 7:3 uzvarēja I. Strakšu.

Vienīgais Pierīgas novadu pārstāvis Juris Grosens trijās apakšgrupu spēlēs guva vienu uzvaru, astotdaļfinālā ar 1:5 zaudēja jau pieminētajam I. Strakšam, bet turnīrā par 9.–12. vietu guva trīs panākumus un turnīru noslēdza devītajā vietā.

Pēc līdzīgas sistēmas aizritēja arī dāmu turnīrs, vienīgi pirmajā posmā bija tikai divas apakšgrupas pa četrām spēlētājām un izslēgšanas turnīrā – par vienu kārtu mazāk. Latvijas kausu ieguva rīdziniece Silvija Lemkina, kura finālā ar 7:3 pārspēja Benitu Vīksni. Trešajā vietā vēl viena rīdziniece Ilze Lāce.