07.12.2015 22:10

Pēdējās sekundēs zaudē gan Carnikavas, gan Saulkrastu basketbolisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pēdējās sekundēs zaudē gan Carnikavas, gan Saulkrastu basketbolisti arhīvs

Pagalam neveiksmīga Piejūras novadu basketbola komandām bija pirmdiena Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīrā. Neveiksmes ar triju punktu starpību, nerealizējot trīspunktu metienu pēdējās sekundēs, piedzīvoja gan Carnikavas, gan Saulkrastu klubi.

Carnikavieši savā laukumā uzņēma "Ezerzeme/Rēzekne" komandu. Pirmās minūtes mājiniekiem bija katastrofālas (0:9), toties nākamajās viņi pilnībā dominēja (17:11). Neilgi pirms pirmā puslaika beigām Carnikavas komandas pārsvars vēl bija astoņi punkti, taču atpūtā sāncenši devās, guvuši vienādu skaitu punktu – 34:34.


Otrajā puslaikā rezultāta starpība ne reizi nepārsniedza četrus punktus, bet pamatlaika pēdējā minūtē spēles likteni izšķīra veiksme un aukstasinība soda metienu izpildē, kas rēzekniešiem šoreiz bija lielāka. Pēdējam uzbrukumam mājiniekiem atlika astoņas sekundes, taču pēdējais metiens nebija sekmīgs – 61:64.

Carnikavas komandas labā Kristaps Briedis guva 16, Edgars Vecums un Ivars Lubāns pa 14 un Rolands Dovgjallo 13 punktus. Ar sešām uzvarām 13 spēlēs carnikavieši LBL3 A grupas tabulā ieņem sesto vietu.

Negaidītu zaudējumu pirmdien piedzīvoja vieni no B grupas līderiem Saulkrastu basketbolisti, kuri viesos ar 76:79 piekāpās turnīra tabulas lejasgalā esošajai bērnu un jauniešu basketbola skolas "Rīga" komandai. Saulkrastiešiem šis bija pirmais zaudējums pēc piecu uzvaru sērijas.

Visu pirmo puslaiku mājinieki rīdzinieki bija vadībā un lielāko pārsvaru 39:26 sasniedza otrās ceturtdaļas vidū. Otrā puslaika vidū starpība saruka līdz četriem punktiem (62:58), pēc tam arī vienam (68:67), līdz divas minūtes līdz pamatlaika beigām saulkrastiešiem izdevās beidzot panākt izlīdzinājumu 75:75.

Vadībā viņiem izvirzīties gan tā arī neizdevās – laukuma saimnieki izšķirošajos brīžos realizēja visus četrus soda metienus, viesiem pēdējās sekundes tālmetiens bija neprecīzs, un BJBS "Rīga" nosargāja uzvaru, kas viņiem bija tikai trešā deviņās spēlēs.

Saulkrastu komandas labā Edgars Brumermanis guva 25 punktus, Toms Provejs 15, Roberts Bulāns 11 un Reinis Birznieks 10 punktus. B grupas turnīra tabulā saulkrastieši ar septiņām uzvarām un diviem zaudējumiem ieņem otro vietu.

Abas Pierīgas komandas nākamās spēlēs aizvadīs savās mājās – 11. decembrī Saulkrastos viesosies "Dārznieks"/Cēsu sporta skolas komanda, bet 14. decembrī Carnikavā spēlēs BJBS "Rīga"/"Rīdzene" audzēkņi.