07.12.2015 16:07

Inčukalna galda hokeja kluba pārstāvim – piektā vieta prestižajā Rīgas kausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Rekordliels dalībnieku skaits – 232 spēlētāji no 12 valstīm – nedēļas nogalē piedalījās Rīgas kausa izcīņā galda hokejā, kas ir lielākais ikgadējais starptautiskais turnīrs Latvijā un iekļauts Pasaules galda hokeja tūrē kā Supersērijas turnīrs. Augsto piekto vietu šajā konkurencē izcīnīja Matīss Saulītis no Inčukalna galda hokeja kluba.

Pirmajās divās kārtās turnīra dalībnieki noskaidroja 48 labākos galda hokeja meistarus, kuri divās apakšgrupās turpināja cīņas par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Matīss Saulītis savā grupā ierindojās ceturtajā vietā un nopelnīja tiesības "play off" turnīru sākt uzreiz ar otro kārtu jeb astotdaļfinālu.


Tajā viņš ar 4:2 pārspēja Arsēniju Stoļarovu no Maskavas un ieguva tiesības cīnīties ar pašreizējo pasaules ranga līderi Maksimu Borisovu no Sanktpēterburgas. Šoreiz gan sāncensis izrādījās krietni pārāks – 0:4 (3:7, 1:7, 1:6, 5:6), un turnīru Matīss noslēdza ar izcīnītu piekto vietu.

M. Borisovs savu klasi nodemonstrēja arī turpinājumā un kļuva par Rīgas kausa ieguvēju, izšķirošajās spēlēs pārspējot divus labākos Latvijas galda hokeja meistarus – pusfinālā ar 4:3 Ati Sīli un finālā ar 4:2 Edgaru Caicu.

Trešo vietu turnīrā ieņēma A. Sīlis, bet no Inčukalna galda hokeja kluba pārstāvjiem labāko simtniekā vēl izdevās iekļūt Raineram Kalniņam (70.), Ilzei Zucei-Tenčai (81.) un Mikum Saulītim (91.).