06.12.2015 18:08

Pierīgas florbola klubi turpina cīņas Latvijas un Rīgas čempionātos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas florbola klubi turpina cīņas Latvijas un Rīgas čempionātos FS "Masters"

Kamēr četru Ķekavas spēlētāju pārstāvētā Latvijas dāmu florbola izlase sākusi cīņas pasaules čempionātā Tamperē (2:15 pret Čehiju un 3:3 pret Vāciju), Pierīgas vīru florbola klubi aizvadījuši kārtējās spēles pašmāju turnīros.

"Elvi" florbola līgā pārliecinošu uzvaru pār florbola klubu "Bauska" svētdien guva Ulbrokas/florbola skolas "Masters" komanda. Otrās trešdaļas vidū rezultāts bija jau 7:0 laukuma saimnieku labā, un līdz cīņas beigām šī starpība saglabājās – 12:5. Ulbrokas komandas labā Artūrs Jurševskis guva trīs vārtus, Toms Niedre un Kārlis Bulāns – pa diviem, bet Ēriks Akulovs nopelnīja piecus rezultativitātes punktus (1+4).


Virslīgas turnīra tabulā Ulbroka/FS "Masters" florbolisti ar 23 punktiem 13 spēlēs ieņem ceturto vietu 11 punktus aiz līdera Lielvārdes kluba. Pēdējā 12. pozīcijā arvien ir "Ķekavas Bulldogs" (5 p.), kas no priekšā esošā sporta kluba "Pārgauja" atpaliek jau par pieciem punktiem.

Latvijas pirmās līgas turnīrā Saulkalnes komanda Salaspils sporta namā bija vadībā 4:0 pār florbola klubu "Kuldīga", taču pēdējās 12 minūtēs ielaida četrus vārtus pēc kārtas un beigās piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienus sērijā 7:8. Aleksandrs Mahortovs Saulkalnes vienības sastāvā izcēlās ar četriem precīziem metieniem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Babītes florbolisti aizvadīja aizraujošu un gūtiem vārtiem bagātu spēli izbraukumā pret Jelgavas novada klubu "JeNo-1". Sāncenši pārmaiņus izvirzījās vadībā, trešajā trešdaļā viesiem bija divu vārtu pārsvars, taču to nosargāt neizdevās. Pagarinājumā uzvaru 11:10 tomēr izcīnīja Babītes komanda, kuras labā četrus vārtus guva Reinis Millers.

Pirmās līgas Centra grupā pirmo vietu saglabā florbola klubs "Irlava/Avant" (26 punkti), kuram seko Babīte (16 p.) un Saulkalne (15 p.).

Vairākas spēles ar Pierīgas komandu piedalīšanos aizvadītas Rīgas atklātajā čempionātā. "Inčukalns Coyoti" florbolisti, atspēlējuši triju vārtu deficītu, pēcspēles metienu sērijā ar 7:6 pārspēja "Oligarhus". Lielākie nopelni uzvaras kaldināšanā bija Mārim Onskulim, kurš guva trīs vārtus un trīs reizes rezultatīvi piespēlēja.

Florbola klubs "Ikšķile" viesos ar 6:1 pieveica "Rīgas lauvas", bet Carnikavas florbolisti piedzīvoja kārtējo neveiksmi, savās mājās piekāpjoties "Nūjas.lv" komandai. Saulkalnes un Armijas florbola kluba spēle pārcelta uz vēlāku laiku.

Par turnīra tabulas līderi kļuvusi "Dtg.lv" komanda (19 punktu), kas Spuņciemā ar 7:5 uzvarēja pastarīšus "JagerTeam". Divi punkti mazāk un spēle rezervē ir viņu tuvākajiem sekotājiem Saulkalnes florbolistiem. Ceturtajā vietā ir FK "Ikšķile" (13 p.), piektajā – "Inčukalns Coyoti" (13 p.), bet carnikavieši 14 komandu konkurencē ieņem 12. vietu.