06.12.2015 17:37

Saulkrastieši Aparjodi labākie junioru sacensībās Kēnigzē trasē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Saulkrastieši Aparjodi labākie junioru sacensībās Kēnigzē trasē Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Nedēļas nogalē Kēnigzē trasē Vācijā notika junioru Pasaules kausa izcīņas trešā posma sacensības kamaniņu sportā. Latvijas jaunajiem sportistiem izdevās iegūt vienu medaļu – to junioru konkurencē izcīnīja Kristers Aparjods no Saulkrastiem.

Abos braucienos Kristers sasniedza otro labāko rezultātu un uzvarētājam Teo Gruberam no Itālijas summā zaudēja 0,210 sekundes. Kā zināms, otro vietu K. Aparjods ieguva arī Pasaules kausa pirmajā posmā Lillehammerē, bet otrajā posmā Siguldā ierindojās ceturtajā vietā. No latviešiem vēl Roberts Millers 24 dalībnieku konkurencē ieņēma devīto vietu (+2,881 s), bet saulkrastietis Gunārs Bergs ierindojās 15. vietā (4,545 s).


Četrpadsmit junioru vecuma kamaniņu braucēju sacensībās septīto vietu ieguva Kristera māsa Kendija Aparjode. Atsevišķos braucienos viņa sasniedza ceturto un astoto rezultātu un kopvērtējumā uzvarētājai Džesikai Tībelei no Vācijas zaudēja 1,859 sekundes.

Sacensībās jaunietēm, kurās startēja 48 dalībnieces, desmito vietu izcīnīja Anda Upīte no Sējas novada (1,719 sekundes aiz vācietes Tinas Milleres). 21. vietā ierindojās Elīna Vītola no Siguldas (+2,673 s), 29. vietu Elīza Žurzdiņa no Saulkrastiem (+4,410 s) un 35. vietu siguldiete Sigita Bērziņa (+8,164 s).

Divnieku ekipāža Aksels Tupe un Kaspars Šļahota no Stopiņu novada ierindojās astotajā vietā 18 pāru konkurencē 2,633 sekundes aiz vāciešiem Heinces/Ilmana. Savukārt jauniešu sacensībās, kurās startēja 53 kamaniņu braucēji, 14. vietu ieguva Roberts Plūme no Ropažiem (1,944 s aiz Tomasa Jēnša no Vācijas) un 24. vietu Edgars Karnītis no Stopiņu novada (+3,781 s).

Pasaules kausa izcīņa junioriem turpināsies nākamās nedēļas nogalē ar ceturtā posma sacensībām Insbrukas/Īglsas trasē Austrijā.