04.12.2015 21:48

Brāļiem Šiciem trešā vieta Pasaules kausa posmā Leikplesidā (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļiem Šiciem trešā vieta Pasaules kausa posmā Leikplesidā (papildināta) www.kamanas.lv

Siguldieši Andris un Juris Šici izcīnījuši trešo vietu Leikplesidas trasē ASV piektdien notikušajās Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensībās kamaniņu sporta divnieku ekipāžām. Trešie brāļi nu ir arī sezonas kopvērtējumā.

Pēc pirmā brauciena Šici ieņēma tikai piekto vietu, taču otrajā mēģinājumā uzrādīja trešo labāko laiku un apsteidza divas Vācijas ekipāžas. Uzvarētājiem trešajam Vācijas divniekam Tonijs Egerts un Saša Benekens, kuri bija labākie abos braucienos, siguldieši zaudēja diezgan daudz – 0,524 sekundes, bet no otrās vietas ieguvējiem austriešiem Petera Penca un Georga Fišlera atpalika par 0,142 sekundēm.


Otrā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš no Sējas braucienos uzrādīja 18. un 14. rezultātu un 20 pāru konkurencē ieņēma 14.vietu 1,889 sekundes uz Egerta/Benekena.

Andris Šics: "Šī trase mums ļoti patīk, kaut arī skaitās viena no sarežģītākajām trasēm pasaulē. Katra mazākā kļūdiņa iespaido rezultātu. Ar šodien sasniegto esam apmierināti un sāksim gatavoties rīt paredzētajai komandu stafetei."

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Andris un Juris Šici no pirmajā posmā izcīnītās piektās vietas pakāpušies uz trešo (125 punkti). Līderi ar maksimālo punktu skaitu ir Egerts/Benekens (200), otrie – Pencs/Fišlers, kuri abos posmos bija otrie (170).

Pieticīgi Latvijas sportisti nostartēja sacensības vīriem. 32 dalībnieku konkurencē siguldieši Kristaps Mauriņš un Inārs Kivlenieks ierindojās attiecīgi 20. un 26. vietu, bet Artūrs Dārznieks, pirmajā braucienā uzrādījis 26. rezultātu, tika diskvalificēts, jo bija pārsniedzis atļauto svaru.

Sestdien Leikplesidā sacentīsies kamaniņu braucējas un stafešu komandas.