04.12.2015 18:35

Martins Dukurs ātrākais arī Vinterbergā, Tomass un Lelde otrreiz iebrauc sešniekā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Otro uzvaru sezonā Pasaules kausa izcīņā skeletonā izcīnījis siguldietis Martins Dukurs. Piektdien Vinterbergas trasē viņš bija pārliecinoši labākais abos braucienos un tuvākos sekotājus apsteidza par vairāk nekā pussekundi. Sestās vietas Vinterbergā ieguva Tomass Dukurs un Lelde Priedulēna.

Atšķirībā no pirmā posma Altenbergā, kur Martinam uzvaru nodrošināja tikai teicams otrais brauciens, šoreiz viņam īstu konkurentu nebija abos. Pēc pirmā brauciena viņš tuvāko sekotāju vācieti Akselu Jungu apsteidza par 0,18 sekundēm, bet beigās dalītas otrās vietas īpašniekus Jungu un olimpisko čempionu Aleksandru Tretjakovu pārspēja par 0,56 sekundēm.


Tomass Dukurs pirmo braucienu veica ar piekto labāko rezultātu (0,53 sekundes aiz jaunākā brāļa), bet otrajā piekāpās vēl arī Kristoferam Grotēram no Vācijas un ierindojās sestajā vietā. Tomass summā Martinam zaudēja 0,99 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā Martinam Dukuram ir 450 punkti, viņam seko A. Tretjakovs (420), A. Jungs (402) un Tomass Dukurs (360).

Pirms vīriem Pasaules kausa otrā posma sacensības Vinterbergā aizvadīja skeletonistes. Siguldiete Lelde Priedulēna pēc pirmā brauciena ieņēma sesto pozīciju un, lai gan otrajā bija tikai devītā, summā nosargāja sesto vietu. Divu braucienu summā viņa uzvarētājai Tinai Hermanei no Vācijas zaudēja 1,23 sekundes, bet no labāko trijnieka atpalika par 0,35 sekundēm. Otro vietu izcīnīja vēl viena Vācijas skeletoniste Žaklīna Lēlinga, bet trešā bija kanādiete Džeina Šanela.

Pasaules kausa kopvērtējumā Lelde ar 360 punktiem ir sestā, par līderi kļuvusi Hermane (435 p.), kurai šī bija pirmā uzvara Pasaules kausa posmos. Kā zināms, pirmajā posmā Altenbergā Priedulēna ieņēma piekto vietu.

Nākamais Pasaules kausa posms skeletonā un bobslejā notiks pēc nedēļas Kēnigzē trasē.