04.12.2015 15:28

Par Latvijas gada labāko riteņbraucēju līdzjutēju balsojumā atzīts carnikavietis Skujiņš

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Par Latvijas gada labāko riteņbraucēju līdzjutēju balsojumā atzīts carnikavietis Skujiņš Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Par Latvijas gada labāko riteņbraucēju līdzjutēju balsojumā atzīts carnikavietis Toms Skujiņš, piektdien informēja Latvijas Riteņbraukšana federācija (LRF). Valsts labākais velosportists pēc pieciem kritērijiem tiks paziņots LRF sezonas noslēguma pasākumā 19. decembrī.

Ar mērķi popularizēt riteņbraukšanu un Latvijas sportistu panākumus jau trešo gadu pēc kārtas LRF noskaidro aizvadītā gada valsts labāko riteņbraucēju. Kopumā labākā noteikšana tiek rīkota pēc pieciem kritērijiem, kur pa vienai balsij pieder līdzjutējiem, LRF padomei, LRF BMX klubu, kā arī šosejas un MTB treneru padomēm un mediju pārstāvjiem. Šajā gadā pirmo reizi tika noteikts arī gada labākais jaunais riteņbraucējs.


Līdzjutēju balsojumā kopumā tika atdotas 2700 balsis, kas bija vairāk nekā iepriekšējos gados. Katru dienu bija iespēja nobalsot vienu reizi no vienas IP adreses. Uz gada labāko riteņbraucēja titulu kopumā pretendēja deviņi sportisti – Toms Skujiņš, Gatis Smukulis, Aleksejs Saramotins, Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Sandra Aleksejeva, Ainārs Ķiksis, Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons.

Līdzjutēju balsojumā vislielāko atbalstu saņēma šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš no Carnikavas, kurš šajā gadā izcīnījis uzvaru prestižā Kalifornijas daudzdienu velobrauciena posmā, guvis godalgas vairākās citās UCI kategorijas sacensībās, triumfējis ASV čempionātā komandu braucienā, kā arī atrodas Amerikas tūres ranga līderpozīcijās. Nākamajā sezonā Skujiņš startēs visprestižākajā riteņbraukšanas līmenī – pasaules tūrē.

Otro lielāko balsu skaitu saņēma mūsu profesionālais šosejas riteņbraucējs Gatis Smukulis. Smiltenietis, bet trešajā vietā līdzjutēju balsojumā ierindojās MTB braucējs Arnis Pētersons.

Labākā jaunā riteņbraucēja nominācijā līdzjutēji visvairāk balsis atdevuši par Ēriku Tomu Gavaru. Murjāņu sporta ģimnāzijas un Dobeles novada sporta skolas audzēknis izcīnīja 10. vietu Eiropas un 11. vietu pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā individuālajā braucienā junioru konkurencē.