04.12.2015 14:13

FOTO: Sveic Pierīgas labākos amatierteātrus un sportiskākos novadus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas novadu sporta spēlēs trešo gadu pēc kārtas kopvērtējumā visai pārliecinoši uzvarēja Mārupes novads Pierīgas novadu sporta spēlēs trešo gadu pēc kārtas kopvērtējumā visai pārliecinoši uzvarēja Mārupes novads Ivo Jirgens

Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldē (IKSP) piektdien tika sveikti Pierīgas pašvaldību kultūras iestāžu amatierteātru iestudējumu pirmās kārtas atlases skates laureāti un Pierīgas novadu 2015. gada sporta spēļu kopvērtējuma uzvarētāji.

Novembra beigās notikušajā amatierteātru skatē īpaši izcēlās Mālpils kultūras centra amatierteātra "Vēji" izrāde Ivandes Kaijas "Iedzimtais grēks". Izrāde saņēma augstāko novērtējumu un tika atzīta par labāko iestudējumu, turklāt Liene Cimža saņēma balvu kā labākā režisore, bet Gundega Ādamsone – kā labākā aktrise.


Pirmās pakāpes diplomus saņēma un līdz ar mālpiliešiem uz otrās kārtas skati tika izvirzīts Baldones amatierteātra "Sudraba nagla" iestudējums Volfganga Kolhazera "Zivs četratā", kā arī Sējas novada Lojas amatierteātra izrāde Valda Grēviņa "Gaisa grābekļi". Zīmīgi, ka speciālbalvu kā labākais aktieris saņēma Jēkaba Māla lomas tēlotājs – Sējas novada domes priekšsēdētājs Guntis Liepiņš.

Pierīgas novadu sporta spēlēs šogad notika sacensības 17 sporta veidos un disciplīnās, kā arī tradicionālās Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēles. Noslēguma kopvērtējumā katrai novada komandai ņēma vērā 11 labākos rezultātus.

Trešo gadu pēc kārtas kopvērtējumā visai pārliecinoši uzvarēja Mārupes novads, kas summā savāca 204 punktus. Labāko trijniekā, tāpat kā divus iepriekšējos gadus, iekļuva arī Babīte (191) un Ropaži (181), bet godalgoto sešnieku noslēdza Stopiņi (176), Pierīgas IKSP neietilpstošais, taču sportiski aktīvais Salaspils novads (168), kā arī Baldone (163 p.).

Pasākuma dalībniekus ar koncertprogrammu "Kino un mūzika jeb Mūzika un kino" priecēja Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolas pedagogi.