03.12.2015 12:58

Olainē noslēgusies pirmā piecu ātrā šaha turnīru sērija

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kaspars Ramma cīņā ar lielmeistaru Normundu Miezi. Kaspars Ramma cīņā ar lielmeistaru Normundu Miezi. Latvijas Šaha federācija

Ar mājinieka Normunda Mieža uzvaru noslēgusies pirmā Olaines piecu ātrā šaha turnīru sērija, kuru organizēja Olaines Šaha klubs. Vienas dienas ātrā šaha sacensības šajā pilsētā bija notikušas katru gadu, bet piecu nedēļas nogales sacensību sērija līdz šim vēl netika organizēta.

Latvijas Šaha federācijā informēja, ka katras partijas apdomas laiks bija 13 minūtes plus 3 sekundes, un visiem turnīriem aprēķināja FIDE reitingu. Kopējā ieskaitē ņēma vērā trīs labākos sniegumus no pieciem. Balvu fonds bija 300 eiro.


Kā jau to varēja paredzēt, par kopvērtējuma uzvarētāju kļuva starptautiskais lielmeistars olainietis Normunds Miezis, kurš izcīnīja uzvaras pirmajos trijos turnīros, kopvērtējumā kļuva nenotverams un pēdējos divos vairs nepiedalījās. Turnīru sērijas summā otrais paliks Kaspars Ramma (Olaine), trešais – Oļģerts Indričāns (Jelgava), ceturtais – Aivars Laizāns (Rīga) un piektais – Ilmārs Krūms (Rīga).

Labākās dāmas balvu pienācās Līgai Ungurei (Rīga), seniora – Ritvaram Ritumam (Jelgava), jauniešu – Rihardam Bekasovam (Rīga), labākā mājinieka – Jāzepam Vaičukam.