08.06.2012 11:33

Ropažos būvēs bendija laukumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. www.foto.delfi.lv

Noslēgusies publiskā apspriešana par bendija laukuma izveides nepieciešamību Ropažu ciematā, un lielākā daļa aptaujāto iedzīvotāju paudusi atbalstu tam.

Publiskās apspriešana par projekta nepieciešamību notika no 27. aprīļa līdz 28. Maijam. Tās laikā iedzīvotāji varēja iepazīties ar ieceres uzskates materiāliem, piedalīties publiskās apspriedes prezentācijā, kā arī iesniegt mutiskas vai rakstiskas atsauksmes. Tika saņemts ap 70 aptaujas anketām, no kurām lielākā daļa iedzīvotāju pauda atbalstu un ieteikumus laukuma būvniecībai šī sporta veida vajadzībām. Aptuveni trešdaļa aptaujāto gan līdz šim nezināja, kas ir brendijs, un izteica savas bažas par bendija laukuma būvniecību.


Saņemta arī atsevišķa atbalsta vēstule ar 43 iedzīvotāju parakstiem, kurā norādīts: "Ropažu ciema teritorijā ir nepieciešams šāds laukums, jo tas palīdzēs Ropažiem un novadam kļūt atpazīstamākam Latvijā un citviet pasaulē, jo bendija laukumu nav daudz, un Ropažos būtu viens no tiem", "Bendija laukuma izveide pavērtu jaunas sporta iespējas Ropažos un Ropažu novadā dzīvojošajiem bērniem un iedzīvotājiem", "Reizē ar Bendija laukumu izveidi Ropažos tiktu sakārtots un uzlabots sporta laukums, kurā pēc tam varētu nodarboties ar visa veida vieglatlētikas sporta nodarbēm".

Vienlaikus tika izteiktas arī vairākas pretenzijas bendija laukuma izveidei, piemēram, "Ropažos bendija laukums nav nepieciešams, jo tā ir pašvaldības budžeta lieka tērēšana, labāk šo naudu novirzīt nepieciešamākiem projektiem".

Ar publiskās apspriešanas rezultātiem iespējams iepazīties Ropažu novada domes Attīstības daļā.

Bendijs ir hokejs ar bumbiņu, kas tiek spēlēts uz futbola laukuma ar ledus segumu. Plānotā projekta laikā Ropažu centrā ziemas periodā pašreizējā futbola laukuma vietā varētu tikt izveidots mākslīgā ledus laukums, kas vasarā kalpotu kā mākslīga seguma futbola laukums. Ziemā šo laukumu varētu izmantot ne tikai bendija komandas treniņiem, bet arī Ropažu novada iedzīvotāju un viesu vajadzībām un saturīga brīvā laika pavadīšanas iespējām, kā arī Ropažu vidusskola sporta nodarbībām.