02.12.2015 15:46

Jaunmārupes puiši atgūst Pierīgas čempionu titulu Tautas bumbā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunmārupes puiši atgūst Pierīgas čempionu titulu Tautas bumbā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pēc viena gada pārtraukuma par Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu Tautas bumbas turnīra uzvarētājiem D vecuma grupā (2004. dz.g. un jaunāki) zēniem kļuvuši Jaunmārupes pamatskolas skolēni. Viņi līdz ar to atkārtojuši līdzīgu Jaunmārupes meiteņu šāgada panākumu.

Mārupē notikušajā Tautas bumbas turnīrā bija pārstāvēts liels skaits Pierīgas mācību iestāžu – 17 komandas pirmajā posmā trijās apakšgrupās sacentās par tiesībām cīnīties finālturnīrā par 1.–6. vietu (tās ieguva grupu pirmo divu īpašnieki). Bez zaudējumiem pirmo kārtu pārvarēja Ulbrokas vidusskolas, Jaunmārupes pamatskolas un Mārupes vidusskolas zēni.

Izšķirošajās cīņās par godalgām vislabāk veicās Jaunmārupes skolēniem, kuri četrām uzvarām pirmajā posmā pievienoja vēl četras finālā un turnīru pabeidza neuzvarēti. Jaunmārupes pamatskolas komandā startēja: Haralds Dītrihs, Reinis Miemis, Gatis Valters, Rūdolfs Vaiders, Mareks Aseriņš, Roberts Polcs, Ričards Alekss Survillo, Reinis Krieviņš, Mārtiņš Logins, Ralfs Vinters, Rūdolfs Zandreiters un Valters Zandreiters.

Otro vietu ieguva Vangažu vidusskolas komanda, kas vienīgo zaudējumu piedzīvoja grupu turnīrā tieši pret nākamajiem čempioniem (0:10), bet trešajā vietā ierindojās Ulbrokas vidusskolas puikas, kas finālturnīru pabeidza ar divām uzvarām, vienu neizšķirtu un diviem zaudējumiem. Labāko sešnieku noslēdza Ādažu vidusskola, kas Pierīgas Tautas bumbas turnīrā bija uzvarējusi pirms gada, kā arī Mārupes vidusskola un Babītes vidusskola.

Turnīrā par 7.–12. vietu, kurā piedalījās apakšgrupu trešo un ceturto vietu ieguvēji, vislabāk veicās Carnikavas pamatskolas audzēkņiem. Astoto vietu kopvērtējumā ieguva Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola, tālāk Saulkrastu vidusskola, Mārupes pamatskola, vidusskola "Patnis" un Zaķumuižas pamatskola.

Grupu piekto vietu ieguvēji Inčukalna pamatskola, Mālpils novada vidusskola un Ropažu vidusskola turnīru noslēdza ar dalītu 13.–15.vietu, bet sesto vietu ieguvēji Sējas pamatskola un Upesleju internātpamatskola – ar 16.–17.vietu.

Līdz ar Tautas bumbas turnīru zēniem noslēgusies Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu pirmā pusgada sacensību programma.

Iepriekš:

Pierīgas skolu Tautas bumbas turnīrā laureātes nemainās