01.12.2015 13:41

Siguldā aizvadītas Latvijas vēsturē lielākās sacensības spēka trīscīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uldis Ķiploks Uldis Ķiploks publicitātes

Pusotrs simts dalībnieku nedēļas nogalē Siguldā startēja Latvijas čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā. Pēc rīkotāju ziņām, valsts rekordi gan dāmām, gan vīriem dažādās vecuma grupās tika laboti 129 reizes. Laureātu vidū izdevās iekļūt arī vairākiem Pierīgas stipriniekiem.

Latvijas čempionāts notika trijās disciplīnās – pietupienā ar svaru stieni uz pleciem, svaru stieņa spiešanā guļus un svaru stieņa vilkmē no zemes. Labākie summā tika noteikti ne vien atsevišķās svara kategorijās, bet arī vecuma grupu absolūtajā vērtējumā pēc punktiem, salīdzinot dalībnieku personisko un pacelto svaru. Čempionāta laikā arī notika cīņa par naudas balvām un atlase starptautiskajiem startiem.


Kopā rekordus visās trijās disciplīnās un arī kopvērtējumā laboja astoņi sportisti, bet īpaši izcēlās Uldis Ķiploks no Gulbenes, kurš, startējot jauniešu grupā, sasniedza rekordus pietupienā (265 kg), spiešanā guļus (155 kg), svaru stieņa vilkmē no zemes (300 kg) un summā (720 kg un 442 punkti). Turklāt pietupienos un kopvērtējumā viņa rezultāti ir neoficiālie pasaules labākais sasniegumi jauniešu (U-18) grupā.

Junioru (U-23) grupā ar rezultātu 612,5 kg un 409 punktiem absolūti labākais bija Māris Krievelis no Rembates. Savā svara kategorijā pirmo vietu izcīnīja Ritvars Kārkliņš no Siguldas pauerliftinga biedrības (572,5 kg), otro – Jānis Dreimanis no "Spēka pasaule - Inčukalns" komandas (570 kg) un trešo – Emīls Ločmelis no "Panatta Fitness Sigulda" komandas (465 kg).

"Open" grupā vīriem, kurā absolūti labākais bija Māris Juzups no Valmieras (840 kg un 483 punkti), trešās vietas ieguva Edgars Pavlovskis no "Spēka pasaule – Ādaži" komandas kategorijā līdz 120 kg (670 kg) un Paulis Nartišs no Siguldas pauerliftinga biedrības kategorijā virs 120 kg (670 kg), bet ceturtais bija Elmārs Rudzītis no "Panatta Fitness Sigulda" (635 kg).

Vecākajā veterānu grupā (1945./55. g.dz.) spēcīgākais savā svara kategorijā un trešais absolūti labākais bija Ķekavas sporta aģentūras pārstāvis Jānis Bidlauskis – 420 kg. Savukārt dāmām svara kategorijā virs 84 kg otro vietu ieņēma Zane Berdinska no Siguldas pauerliftinga biedrības – 285 kg.