30.11.2015 14:07

Siguldas jaunās badmintonistes kļuvušas par Latvijas absolūtajām čempionēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas jaunās badmintonistes kļuvušas par Latvijas absolūtajām čempionēm www.badminton.lv

Brīvdienās Talsos norisinājās Latvijas jaunatnes čempionāts badmintonā divās vecuma grupās – līdz 11 un 15 gadiem. Izcīnot uzvaras visos trijos vienspēļu un dubultspēļu turnīros, Latvijas absolūto čempioņu titulus izcīnīja Siguldas sporta skolas audzēknes Anna Kupča un Liāna Lenceviča.

U-11 grupā Anna Kupča izrādījās pārliecinoši labākā vienspēļu turnīrā, turklāt tikai vienā setā pretiniecēm ļāva gūt vairāk par desmit punktiem. Dubultspēlēs viņa čempiones titulu izcīnīja pārī ar citu siguldieti Karlīnu Kliginu, bet jauktajās dubultspēlēs – kopā ar Dāvi Strazdiņu.

Siguldas badmintona kluba pārstāvis Dāvis Strazdiņš kļuva par U-11 vienspēļu turnīra uzvarētāju zēniem, un siguldiešus no pilnīga triumfa šajā vecuma grupā šķīra vienīgi zēnu dubultspēļu turnīrs, kura finālā Dāvis kopā ar Ričardu Līdaku piekāpās Rolandam Bratčikovam (Valmieras BSS) un Edžum Meirānam ("Dārta/Daugmale").

Pirms trim nedēļām Latvijas U-17 čempionātā gūto panākumu – absolūtās čempiones titulu – Talsos U-15 grupas sacensībās izdevās atkārtot Liānai Lencevičai.

Tieši tāpat kā iepriekšējā turnīrā, viņa vienspēļu finālā pārspēja valmierieti Unu Bergu, ar kuru kopā triumfēja pāru cīņās – finālā viņas pieveica Amandu Azarovu no Siguldas un Polīnu Baskovu no Valkas. Savukārt jauktajās dubultspēlēs Liāna kopā ar cēsnieku Patriku Krūzi izšķirošajā mačā par pirmo vietu uzvarēja siguldiešus Alenu Zandovski un Amandu Azarovu.

Divas godalgas ieguva Diāna Stognija no "RTU/LIPS/Baloži" kluba – vienspēļu turnīra spēlē par trešo vietu viņa pārspēja A. Azarovu, bet dubultspēlēs izcīnīja bronzu kopā ar savu komandas biedreni Jevgeņiju Šļonsku.

Pieticīgāks Pierīgas badmintonistu sniegums vienīgi U-15 turnīros puišiem – ne vienspēlēs, ne dubultspēlēs siguldieši nespēja iekļūt pusfinālā.

Decembra beigās divi nozīmīgi badmintona turnīri paredzēti Siguldā – 13. decembrī tur notiks Latvijas junioru čempionāts U-19 vecuma grupā, bet nedēļu vēlāk Latvijas klubu komandu čempionāta finālturnīrs.