25.11.2015 11:31

Pierīgas skolu Tautas bumbas turnīrā laureātes nemainās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Pierīgas skolu Tautas bumbas turnīrā laureātes nemainās Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas skolēnu sporta spēļu Tautas bumbas turnīrā D vecuma grupas meitenēm (2004. g.dz. un jaunākas) otro gadu pēc kārtas labāko trijniekā iekļuvušas Jaunmārupes pamatskolas, Ādažu vidusskolas un Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas komandas.

Turnīrā Mārupē bija pulcējušās 14 Pierīgas skolu komandas. Pirmajā posmā tās bija sadalītas trijās apakšgrupās – pirmo divu vietu ieguvējas iekļuva finālturnīrā par 1.–6. vietu, bet pārējās sadalīja tālākās vietas. Apakšgrupu turnīros uzvaras visās spēlēs guva Jaunmārupes, Ādažu un Berģu skolu audzēknes, kurām labāko sešniekā pievienojās Vangažu vidusskolas, Mārupes vidusskolas un Babītes vidusskolas skolnieces.


Finālturnīrā no zaudējumiem neizdevās izvairīties nevienai komandai. Pa 13 punktiem (trīs punkti par uzvaru, viens punkts par zaudējumu) beigās savāca Jaunmārupes un Ādažu skolu komandas, bet savstarpējā spēlē ar 12:6 pārākas bija mārupietes, kurām tad arī tika pirmā vieta. Ādažnieces otrās, bet Berģu pamatskolas skolnieces, lai arī sagādāja čempionēm vienīgo zaudējumu (10:9), piedzīvoja divus zaudējumus citās spēlēs un ar 11 punktiem ieņēma trešo vietu.

Jāpiezīmē, ka Tautas bumbas turnīrā pirms gada uzvarēja Ādažu meitenes, Berģu skolnieces bija otrās, bet Jaunmārupes komanda trešā.

Šogad tālākās vietas ieņēma Vangažu vidusskola (9 punkti), Mārupes vidusskola (7 p.) un Babītes vidusskola (7 p.). Pirmā posma grupu trešo un ceturto vietu ieguvēju spēlēs par septīto vietu kopvērtējumā vislabāk veicās Carnikavas pamatskolas meitenēm. Aiz viņam ierindojās Mālpils novada vidusskola, Sējas pamatskola, Mārupes pamatskola, Saulkrastu vidusskola un Ropažu vidusskola, bet pārspēlē par priekšpēdējo 13. vietu Zaķumuižas pamatskolas komanda ar minimālu pārsvaru pārspēja Inčukalna pamatskolu.

1. decembrī Mārupes vidusskolas sporta kompleksā notiks Pierīgas skolēnu sporta spēļu Tautas bumbas turnīrs D vecuma grupas puišiem. Ar to noslēgsies sporta spēļu pirmā pusgada sacensības.