24.11.2015 12:34

Piešķir 300 tūkstošus eiro Siguldas bobsleja trases uzlabošanai

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Piešķir 300 tūkstošus eiro Siguldas bobsleja trases uzlabošanai Einārs Binders

Valdība otrdien apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rosinājumu pārdalīt 300 tūkstošus eiro Siguldas bobsleja un kamaniņu trases uzlabošanai.

Līdz ar valdības lēmumu tiks veikta apropriācijas pārdale no IZM šā gada budžeta apakšprogrammas "Profesionālās izglītības programmu īstenošana" 300 tūkstošu eiro apmērā trases infrastruktūras uzlabošanai, tostarp bobsleja kamanu pacelšanas lifta nomaiņai par 150 tūkstošiem eiro un tikpat arī junioru starta estakādes projektēšanai un būvniecībai.


Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē plānots 2016./2017. gada Pasaules kausa posms skeletonā un bobslejā divniekiem, kā arī 2017. gada Pasaules junioru čempionāts kamaniņu sportā, tādēļ atbilstoši Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas un Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas prasībām nepieciešams veikt iepriekš neplānotas investīcijas trases infrastruktūrā.

Tāpat IZM norāda, ka jānodrošina iespēja Siguldas trasē ilgtermiņā organizēta augstākā līmeņa starptautiskās sporta sacensības kamaniņu sportā, bobslejā un skeletonā.