23.11.2015 13:35

Siguldas badmintonisti zaudē vienspēlēs, uzvar dubultspēlēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas badmintonisti zaudē vienspēlēs, uzvar dubultspēlēs Siguldas badmintona klubs

Latvijas apvienotās badmintona līgas otrajā posmā Siguldā mājiniekiem – Siguldas sporta skolas un Siguldas badmintona kluba pārstāvjiem – sīvu konkurenci izrādīja Rīgas Skolēnu pils badmintona centra un badmintona kluba "Rīga" spēlētāji. Starp laureātiem iekļuva arī Baložu un Salaspils badmintonisti.

Abos spēcīgākās A grupas vienspēļu turnīros uzvaras izcīnīja rīdzinieki – Niks Podosinoviks un Kristīne Šefere. Toties jaukto dubultspēļu finālā viņiem abiem pretī stājās siguldieši Guntis Lavrinovičs un Jekaterina Romanova, un mājinieki sīvā cīņā svinēja uzvaru 21:18, 22:20.


Dāmu vienspēļu turnīrā pēc uzvarām pirmajās trijās spēlēs J. Romanova izšķirošajā mačā piekāpās K. Šeferei 18:21, 8:21, bet spēlē par trešo vietu Olga Mihailova no RTU/LIPS/Baloži komandas ar 19:21, 21:12, 21:13 pārspēja siguldieti Liānu Lenceviču.

J. Romanovai otrā vieta arī dubultspēlēs pārī ar L. Lenceviču – finālā siguldietes zaudēja Aijai Popei un Kristīnei Šeferei 21:16, 18:21, 14:21. Trešo vietu šajā turnīrā ieņēma RTU/LIPS/Baloži pārstāve Terēze Balode kopā ar Annu Pumpuri.

Vīru vienspēļu turnīrā nevienam no Pierīgas badmintonistiem pusfinālā neizdevās iekļūt. Toties dubultspēlēs pirmo vietu izcīnīja Teodors Kerimovs kopā ar Tomu Preinbergu no badmintona kluba "Rīga" un trešo – Pauls Gureckis un Guntis Lavrinovičs.

B grupas turnīrā jauniešiem un mazāk pieredzējušiem spēlētājiem pirmo vietu izcīnīja Arta Priedniece no Siguldas, kura finālā ar 21:11, 21:11 pārliecinoši pieveica Lindu Bomi no Salaspils badmintona kluba. Ceturto vietu ieņēma vēl viena Siguldas sporta skolas audzēkne Anna Kupča.

B grupā vīriešiem pirmo un trešo vietu ieguva siguldieši Uvis Raivis Kronenbergs un Toms Nuķis, bet ceturto – Edgars Saulītis no Inčukalna sporta kluba. Savukārt C grupā Otrajā vietā ierindojās Gints Bērziņš no Siguldas, bet trešajā un ceturtajā – divi RTU/LIPS/Baloži badmintonisti Anrijs Meņģelsons un Alberts Bajārs.

Latvijas apvienotās badmintona līgas trešais posms plānots janvāra pašā sākumā Siguldā. Sešu turnīru sērija noslēgsies nākamā gada aprīlī.

Jāpiezīmē arī, ka pirmdien, 23. novembrī, Salaspils sporta namā paredzēts Latvijas klubu komandu čempionāta Pierīgas "divīzijas" kvalifikācijas mačs, kurā par tiesībām piedalīties finālturnīrā sacentīsies Salaspils un Baložu badmintonistu komandas.